Voit esimerkiksi hakea töitä lastenvahtina tai ulkoiluttaa koiria, jakaa postia tai vaikka tehdä siivoustöitä

Internetissä on useita sivustoja, joihin voit syöttää osoitteen nähdäksesi sijaintisi kartalla tai myös lähtöpisteen ja määränpään tutkiaksesi reittejä. Kokeile jotakin, mitä olet aina halunnut tehdä! Jos ammatillinen perustutkinto on jo taskussa, voit suunnata työelämään. Useimmin käytettyjä karttapalveluja Internetissä ovat Google Maps, Eniro ja Fonecta -karttapalvelut sekä Kartta.com -sivusto. Jos epäröit valinnan kanssa, piipahda juttelemaan opinto-ohjaajan kanssa eri mahdollisuuksista.  Lukioon ja ammattikouluun haetaan kevään yhteishaussa Opintopolku.fi:ssä. Verohallinnon laskurit Laskurien käyttö ei vaadi tunnistautumista. Mikäli olet suorittanut lukion ja haluat hakea ammattikouluun, voit hakea lukiopohjaisiin koulutuksiin, et peruskoulupohjaisiin. Lukiopohjaisena perustutkinnon suorittaminen kestää yleensä kaksi vuotta. Jos reitti on pitkä, voi numeropalveluun soittaminen olla kuitenkin melko kallista. Koulutuksen laajuuteen ja kestoon vaikuttavat aikaisempi kokemus sekä osaaminen. Tärkeintä valintaa tehdessä on seurata omia kiinnostuksenkohteita. Olen jo aikuinen, mutta haluaisin suorittaa ammatillisen tutkinnon. Näyttötutkinto tarkoittaa, että osaaminen osoitetaan alan työtehtävissä. Aikuisiällä hakeminen tapahtuu jatkuvan haun kautta, jossa koulutukseen voi hakeutua silloin, kun itsellä on tarve kouluttautua. Kolmoistutkinnossa suoritat sekä lukion että ammatillisen perustutkinnon. Sovellukset Mobiiliapplikaatiolla voit selata karttoja nopeasti myös älypuhelimellasi. YAMK-tutkinnon suorittamiseen edellytetään alempaa korkeakoulututkintoa sekä vähintään kolmen vuoden työkokemusta. Sinun unelmasi ja tulevaisuutesi on sinun, ei kenenkään muun.

Espoon karttapalvelu -

. Numeropalvelut Numeropalvelut kuten Fonecta ja Eniro tarjoavat numero- ja yhteystietopalvelujen lisäksi myös reittiapua. Lue opiskelijoiden ja ammattilaisten haastatteluja, tutustu keräämiimme opiskeluvinkkeihin ja pidä mieli avoimena.  Jos jokin ala vaikuttaa kiinnostavalta, hae rohkeasti opiskelemaan ja kokeile, tuntuuko alan opiskelu omalta. YAMK-tutkintojen opiskelu on mahdollista töiden ohessa, sillä ne sisältävät vain muutamia lähipäiviä kuukaudessa. Tehotonkaan välivuosi ei ole katastrofi, mutta tyhjänpanttina hilluminen alkaa aika pian maistua puulta. Ennen puhuttiin aikuiskoulutuksesta, mutta ammatillisen reformin myötä sekä aikuisille että nuorille suunnattu koulutus on ammatillista koulutusta. Ole utelias – tutki, kysele, kokeile, äläkä pelkää epäonnistumisia. Voit vaihtaa lukiosta ammattikouluun tai ammattikoulusta lukioon tai suorittaa toisen jo toisen suoritettuasi. Sekä lukio-opinnot että ammattillisen perustutkinnon suorittaminen peruskoulupohjalta kestävät yleensä kolme vuotta. Me Studentumilla haluamme auttaa jokaista löytämään itselleen sopivan koulutuksen ja teemme jatkuvasti töitä tarjotaksemme käyttäjillemme, eli myös sinulle, tietoa erilaisista vaihtoehdoista ja opintopoluista. Lukio-opinnot taas nähdään parempana pohjana jatko-opinnoille. Telia Soneralta voit ladata myös "Navigaattori" -sovelluksen, jota voi hyödyntää niin autolla kuin jalankin liikkuva. Äläkä luovu unelmistasi! Yhden unelma on olla astronautti, toisen löytää ammatti joka työllistää ja kolmannen toiveissa on pitää ovet avoinna monenlaisiin työtehtäviin. Koulutukseen voi hakeutua joustavasti ympäri vuoden, mutta oppilaitokset päättävät tarkemmista hakuajoista, hakumenettelyistä ja valintaperusteista. Jos pankki rumbaan ei haluta lähteä osalliseksi esimerkiksi kiireellisen aikataulun vuoksi, voi lainahakemuksen laittaa suoraan netissä. Lisäksi voit tutkia erilaisia vaihtoehtoja sekä lukea opiskelijoiden ja ammattilaisten haastatteluja Studentum.fi-sivustolla. Vaikka kaverisi tietäisivät jo mihin he aikovat hakea, on enemmän kuin ok olla itse vielä epävarma asiasta. Joidenkin kohdalla uravalinta tapahtuu kuin itsestään, ja toisille valinta on hankalampi. Nämä tutkinnot suoritetaan näyttötutkintoina.

"Karttaselain" -sovellus tuo kännykkääsi maastokarttoja, jonka avulla voit etsiä esimerkiksi hiihtoladut, luontopolut, laavut, veneilykohteet, moottorikelkkareitit, vaellusreitit tai uimarannat läheltäsi. Pyydä apua opinto-ohjaajalta, tutuilta ja vertaile eri vaihtoehtoja sivustollamme. Mieltään saa toki muuttaa. Kannattaa miettiä tässä vaiheessa hieman pidemmälle sitä, mitä tulevaisuudeltasi haluat.  Ammattikoulussa viehättää opintojen käytännönläheisyys ja nopea pääsy työelämään. Monet opinnot voi myöhemmin hyväksilukea osaksi toista tutkintoa, jos päädyt vaihtamaan alaa. Fonectan ja Eniron henkilökunta neuvoo jokaisen käännöksen ja sillan ylityksen määränpäähäsi asti ja pysyy linjoilla vaikka niin kauan, että olet perillä. Nykyään myös ammattikoulupohjalta on helpompi ponnistaa jatko-opintoihin, joten jaottelu ei ole yhtä selkeä kuin aiemmin. Voit esimerkiksi hakea töitä lastenvahtina tai ulkoiluttaa koiria, jakaa postia tai vaikka tehdä siivoustöitä. Älypuhelimeen tai tabletteihin voi helposti ladata applikaatioita, joita onkin tarjolla runsaasti. Jos sinulla on pääsy Internetiin esimerkiksi tietokoneellasi tai kännykälläsi, voit hyödyntää Internetin lukuisia kartta- ja reittipalveluja.

100 - 60 000€ - Lainaa netistä tarpeesi mukaan

. YAMK-opinnoissa voit syventää ammatillista osaamistasi ja hankkia valmiuksia mm. Voit suorittaa myös kaksoistutkinnon, jossa suoritat sekä lukio- että ammattikoulun opintoja. Google Maps -sivuston Street View-osiossa voit tarkistaa myös rakennusten ulkonäön löytääksesi perille. Tätä sovellusta on mahdollista kokeilla viiden päivän ajan, jonka jälkeen voit halutessasi ostaa täyden version. Ammatillinen tutkinto antaa myös kelpoisuuden hakea korkeakouluihin, eli yliopistoon tai ammattikorkeakouluun. YAMK-tutkinto tuottaa saman kelpoisuuden julkisiin virkoihin ja tehtäviin kuin yliopistossa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto. Ammatti- ja erikoisammattitutkintojen koulutus järjestetään tutkintoon valmistavana koulutuksena tai oppisopimuskoulutuksena ammatillisissa oppilaitoksissa. Toisilla mielikuva on selkeä, toisilla hatarampi ja osalla jatkosuunnitelmat ovat täysin auki. Lukio-opinnoista esimerkiksi yliopistoon jatkaminen käy suoraviivaisemmin, muttei se ole mahdotonta myöskään ammattikoulupohjalta. Alla muutamia vinkkejä, joiden avulla pääset kätevästi perille. Apuja sopivan alan valintaan voi kysellä opinto-ohjaajalta, kavereilta ja tutuilta. Olinpaikan tiedusteluun numeropalveluun soittaminen on kuitenkin erittäin nopea vaihtoehto, varsinkin jos sinulla ei ole Internetiä saatavilla. Vaihtoehtojen vertailu ei ole helppoa, sillä jatko-opintomahdollisuudet painavat vaakakupissa. Sen avulla voit hakea tärkeitä paikkoja kuten apteekkeja, tarkastella liikennetilannetta sekä tallentaa omia reittejä. Voit myöhemmin täydentää osaamistasi suorittamalla työn ohessa ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon tai palata koulun penkille esimerkiksi yliopisto-opintojen merkeissä. Kaikki karttasivustot eivät aina näy kunnolla kännykässä, mutta moni tarjoaa myös erillisiä mobiiliapplikaatioita. Tässä henkilö yrittää kattaa velkojensa kuluja yhä suuremmilla veloilla, joka taas puolestaan aiheuttaa lisää kustannuksia. Numeropalveluista saat kattavaa palvelua; voit esimerkiksi kysyä henkilön osoitetta numeron tai nimen perusteella - ja pyytää sitten reittiapua

Kommentit