Tietyt kulut on tietenkin katettava, oli taloudellinen tilanne mikä tahansa ja niihin on yleisesti hyväksyttävää hakea lainaa ja apua

Digitalisaatio on tuonut mittareiden läpinäkyvyyden jäädäkseen, niin onnistumiset kuin haasteetkin nähdään heti ja ne voidaan käsitellä yhdessä. Sulje Jokainen meistä rakentaa yhteistä haavetta Minulta kysyttiin, mitä haluan henkilöstöjohtajana saada työssäni aikaan ja mikä on unelmatavoitteeni. Ehdotukseni onkin että ellet itse todella nauti lehtien haravoinnista, ruohon leikkuusta jne. Minusta myös puoliso ja lapset kuluttavat paikkoja, esim lakanat, pyyhkeet, sähkö, jne enemmän kun minä yhden ihmisen ruokakuntana. Se tavoite on toteutunut, kun hankinta tukee liiketoimintaprosesseja, ei aiheuta niihin muutoksia, ja saa liiketoimintaorganisaatiot sitoutumaan omaan toimintatapaansa. Olemme mukana luomassa uutta tekemisen kulttuuria, kun teollisuus muuttuu ympärillämme, ja kunnossapidon on oltava jopa pari askelta edellä. Jatkoin kuitenkin kesälomatuurauksen aikana samaa opetettua ja opittua toimintamallia. Luvatun asian hoitaminen ajallaan ja sen viestiminen lisää luottamusta meidän ja asiakkaan välillä. Jotenkin alkoi mitta vaan täyttyä tänä kesänä, kun itse koen, etteivät työt ja kulut jakaudu tasan. Älykkäiden ratkaisujen ulottaminen hankintaan on ollut malliesimerkki strategian käyttöönotosta koko yrityksen laajuudella. Asun yksiössä, joten siksikin kesämökki on ihana olemassa, pääsee edes joskus pihalle ja meren rannalle. Huoltobisneksessä varastonhallinta on perinteisesti aiheuttanut harmaita hiuksia. Sulje Kesätyöntekijän vieraskynä: Asennustyöt opettavat tekijäänsä joka kerta Aloittaessani työskentelyä Eforalla, minulla ei ollut kuin pieni aavistus siitä, millaista työskentely teollisuusympäristössä voisi olla. Yksi iso muutos liittyy yhteiseen tavoitteeseen. Ei niitä tarvii ottaa aina kun koulut on vapaalla. = vaihtoehto on että joka kolmas vuosi mökki on koko vuoden käytössä ja kahtena sitä ei ole = ei myöskään maksuja. Silloin kulut on myös kolmessa osassa ja se tekee duunit kuka ehtii! Monet sinkut ja perheettömät tuntuu aina unohtavan, että meillä lapsiperheillä aika ja yhdessäolo on kortilla. Rikkaat vedättää ja köyhät maksaa! Pyydä rahasi ulos ja maksuun oma osuutesi. Näin ei asiaa tulisi nähdä, sillä talous kuuluu kiinteästi liiketoimintaprosesseihin. Olemme raivanneet tietä kaikille alalla toimiville. En ymmärtänyt että asia risoi sisartani,koska hän ei siitä koskaan maininnut ,oletin hänen haluavan tehdä kaiken tuon koska hän enimmäkseen mökkiä käyttikin,jos olisin tiennyt olisin varmasti tehnyt enemmän osaltani asialle. Itse pidän vanhan äidin mökin kunnossa ja velejni rupesi käymään niin loppu lyhyeen kun sanoin että polttopuita täytyy tehdä sen verran takaisin kun polttää eli joko kaadettva tai pilkottava tai raahattava metsästä. Seuraava arkeamme helpottava työkalu tai ratkaisu on todennäköisesti jo jonkun suunnittelijan tai koodarin hyppysissä tai ainakin ideapankissa. Minä olen nuorin, naispuoline ja perheetön.

Valokuvaus, digikuvaus, digikamera, digitaalikamera.

. Tavoitteeni on ottaa haltuun mitä mahdollisuuksia teknologia ja tietojohtamisen prosessit tarjoavat – ja mitä ne vaativat – ja kuinka suodattaa tästä olennainen. Meillä tämä ainakin toimii mainiosti. Ytimessä uusi tapa hyödyntää tietoa Mietin toisinaan, miten henkilöstöosaajien rooli näkyy Eforan muutoksessa. Olemme siis päässeet yhdistämään erilaisia osaamisia – softa- ja analytiikkaosaamista, algoritmiosaamista, kunnossapito- ja paperinteko-osaamista – ja sovittelemaan kahta erilaista maailmaa yhteen. Kun ihmisten kanssa oppii pärjäämään, pitää oppia pärjäämään myös koneiden kanssa. Kyllä pankista saa lainaa.Sitten van joudut tekemään kaiken yksin ja maksamaan kaiken yksian. Olemme vasta polun alussa, vanhaa sanontaa lainaten aika rappuhavuilla. Samassa ajassa olemme ottaneet käyttöön nykypäivän tietojohtamisen työkalut, jotka tuovat läpinäkyvyyttä, reaaliaikaisuutta sekä erityisesti visuaalisuutta, joka helpottaa omaksumista ja korostaa olennaista. Kaikki on onneksi tässäkin suhteessa omissa käsissämme. Blogitekstin kirjoittaja Tiina Janhunen työskentelee Eforalla talousjohtajana. No voiko olla turhaa hallintotyötä, saattaa joku kysyä. Esimerkiksi huono datan laatu kampittaa sujuvan laskutusprosessin ja johtaa vääriin johtopäätöksiin – riippumatta siitä miten hyvät analytiikkamenetelmät ja järjestelmät sinulla on. Kesäisin paperikoneen puristinosan hydrauliikkakoneikko kävi kuumana. Asiakkaan eri organisaatiot ovat asettaneet tavoitteita ja antaneet tärkeää palautetta, sekä kannustavaa että kehittävää. Tämä tuskin oli ainoa paikka, jossa tietty keksitty kikka piti koneen ylhäällä. Sulje Asiakaskokemus kaiken keskiössä Mittaamme säännöllisesti asiakastyytyväisyyttä suositteluindeksin eli NPS:n kautta, niin kuin moni muukin yritys. Varsinkin kun aikuisia on niin monta ja nuorimmat lapsetkin jo varsin hyvin voisivat osallistua. Asennustyöt opettavat tekijäänsä joka kerta. Tiedän kuinka rahakin on tiukalla yhden ihmisen taloudessa vaikka lapsiperheet valittaa eniten. Älykäs kunnossapito yhdistää koko yritystä ja sen sidosryhmiä. Jos toisilla sisaruksilla on puolisot ja lapset kuluttamassa niin se pitäisi ottaa kustannuksissa huomioon muuten ne kuluttavat sinun osuuttasi ja kuvittelevat tietenkin perivänsäkkin sinut. Blogitekstin kirjoittaja Mika Kari vastaa Eforan käyttövarmuuden optimointi -prosessista. Räpylä pystyyn samalla tavalla kuin kotona – minä hoidan! Allekirjoitan.

(PDF) Kulttuuria vapaaehtoistyönä! | Susanna Eklund.

. Mutta matkaan on sisältynyt paljon myös haasteita ja oppimista. Seuraavaksi otamme käyttöön työkaluja ja menetelmiä, jotka tukevat entistä rullaavampaa ja yksityiskohtaisempaa liiketoiminnan euromääräistä suunnittelua ja ennustamista kentällä. Tietyt kulut on tietenkin katettava, oli taloudellinen tilanne mikä tahansa ja niihin on yleisesti hyväksyttävää hakea lainaa ja apua. Kuvittelimme, että asiat etenisivät nopeammin, mutta paperin tekeminen on erilaista kuin analytiikan tekeminen. Yrityksillä on usein erinomaiset prosessit ja toimintamallit. Yhteiset lomat jussit ym on täyttä paskaa sillä sinkku joutuu tekemään myös perheellisten hommia. Asiakastyytyväisyys koostuu positiivisista asiakaskokemuksista. Kahvikupposen ääressä on hyvä kysäistä asiakkaalta, että miten hän on ne korjaavat toimenpiteet kokenut. Yhteys sähköyhtiöön jolloin joka kuukausen lopussa se lukema menee sähköyhtiöön ja lasku tulee joka kuukausi, kenellä oli vuoro maksaa tämän sitten ihan yksin, koska myös on käyttänyt sen ihan yksin. Nyt hallinnon ammattilainen keskittyy enemmän asiakasnäkökulmaan kuin rutiineihin. Älykkään kunnossapidon rajoja emme ole vielä saavuttaneet myöskään asiakasyhteistyön saralla. Vähän sama asia kuin vanhan auton kanssa; pitää tietää oikeat niksit, jotta sen kanssa pärjää tien päällä. Näin päästään esimerkiksi jouluostoksille hyvillä mielin ja rahaa jää myös tammikuun arkeen. sanoin asiallisesti suorat sanat. Kerro, että haluut luopua mökistä sisarusten lapsien hyväksi, näin saadaan suoraan siirrettyä omistus eteenpäin. Tavara ei lopu, kun tilaukset lähtevät automaattisesti varaston vajetessa. Hyvällä fiiliksellä töitä tekevä joukkue tuottaa sen positiivisen asiakaskokemuksen jokaisella tasolla. Silloin ei mitattu kunnossapidon asiakastyytyväisyyttä, mutta voisin väittää, että tällä linjalla se oli varsin korkea! Toinen tarina liittyy käyttövarmuuteen, vaikka vasta myöhemmin ymmärsin, että oppimani rutiini paransi käyttövarmuutta.

Entä sähkö, naurettavaa kuvitella, että se sama sähkö ei menisi. Eikä kannata luottaa suullisiin sopimuksiin. Joten tämä järjestelmä on karu ja lahjomaton = jokainen saa joka kolmas viikko ne huonot/ hyvät viikot. Lisäksi molemmat sisarukseni ovat hyvätuloisia, minä heistä köyhin ja autoton. Se tarkoittaa sekä yksilöiden itseohjautuvaa työskentelyä että laajimmillaan yritysten välisten ekosysteemien läpinäkyvää yhteistyötä. Kesätöiden alkaessa pääsin apupojaksi vanhemmalle asentajalle. Sama kaava toistui joka kesä kolmen-neljän vuoden ajan ja sillä mentiin, ei alettu sooloilla siltä osin. En oikein ymmärtänyt tätä työskentelymallia, joka tuntui tehottomalta ja turhanpäiväiseltä jutustelulta. Alusta alkaen opetettiin ottamaan huomioon turvallisuusseikat ennen kunnossapitotöiden aloittamista. Toimikunnassamme olemme useissa palaverissa kantaneet huolta, että Suomessa koulutetaan liian vähän osaajia tähän ammattiin. Jäähdytysveden mutataskun tyhjentäminen kuului jokapäiväisiin tehtäviin. Tulet juhannuksena, varaudu tietnekin omilla eväillä mutta vain OMILLA. Sillä puolella tiedolla johtamisen uudet käytännöt ovat nostaneet työn vaikuttavuutta pitkin askelin. Siellä on valtavasti potentiaalia kasvattaa kilpailukykyä. Suomelle teollisuus on niin keskeinen kivijalka, että siihen meillä ei ole varaa. JOs ostat jotain soita ja kysy muilta mielipide ja merkist ylös soitto ja mitä olette sopineet. Uskon että näin homma pelaa,ja kannattaa tosiaan käyttövuorollaan kustantaa itseään ajatellen tarvikkeet ,jokainen ostakoon tullessaan tarvitsemansa. Tavoitteenamme on saada aikaan helppokäyttöinen ja selkeä systeemi, johon on helppo mennä syvemmälle. Jos jokin asia on askarruttanut, esimerkiksi kuinka työ tai työvaihe kuuluisi tehdä, millainen laite tai prosessin osa ovat toimintaperiaatteeltaan, on aina vastauksen saanut työyhteisöstä. Blogitekstin kirjoittaja Anne Heinonen työskentelee Eforan henkilöstöjohtajana. Vastaavia kohteita löytynee vieläkin, esimerkiksi käsirasvauksesta. Kaikki kentällä tehty näkyy taloudessa tavalla tai toisella, joko suoraan tuloksessa tai tehottomuutena käytännön työssä. Tämä läpinäkyvyys antaa jokaiselle päivittäisistä toiminnoista vastaavalle mahdollisuuden miettiä vaihtoehtoja ja reagoida ajoissa, jos kulut kasvavat ennustetta nopeammin. Selkeä sopimus kesäpaikan käytöstä ja maksuista olisi pitänyt tietenkin tehdä jo tuolloin. Lopuksi tärkein oivallus, joka on yleispätevä ja sopii kaikille toimialoille: hankinta pitää muuttaa sisäiseksi palveluksi. On tehtävä töitä, että saavutetaan asiakkaan luottamus teoilla ja luodaan positiivinen asiakaskokemus. Syksyllä palaan takaisin opintojen pariin ja katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Vaikka kaikki asiat eivät mene maaliin, niin muutamalla pienellä valvontamenetelmän kehittämisellä tai käyttöönottamisella luodaan jo hyvinkin suuria säästöjä tuotantoon ja kunnossapitoon. Teknologiatoimittajien ja ohjelmistoyritysten lisäksi muun muassa alan tutkimus- ja oppilaitokset kuten Aalto-yliopisto ovat auttaneet meitä löytämään ratkaisuja sekä vastauksia avoimiin kysymyksiin nopeasti. Lue lisää Vaativampaa haavetta saa hakea, mutta samalla se inspiroi ja muistuttaa vastuusta. Saamani kokemukset teollisuudesta työympäristönä ja tutustuminen toinen toistaan erilaisempiin koneisiin tulevat varmasti tukemaan koneinsinöörin opintojani. Pieni lipasto jossa jokaisella oma lokero. Tuolta ajalta jäi mieleen monta tarinaa ja kokemukset määrittivät koko tulevaisuuden työnkuvaa. Tiedän, että sen ylösajo vie aikansa, mutta valmiina se toimii sähköisenä, koko ajan täydentyvänä koulutus- ja perehdytyskanavana. Se koskettaa jokaista meistä, niin vakituista väkeä kuin kesätyöntekijöitä, talousosastoa, henkilöstöosastoa, hankintaa, asentajia, kunnossapitoinsinöörejä kuin meitäkin, kehitysosaston hiljaisia puurtajia, unohtamatta myöskään kumppaniverkostoamme. Sulje Uuden ajan talousjohtaja ei istu lukujen päällä Törmään usein näkemykseen, että talousjohto on oma saarekkeensa yrityksen sisällä ja irrallaan liiketoiminnan prosesseista. Nokia myös mittasi jatkuvasti asiakaskokemusta ja kuunteli heidän toiveitaan. Jokainen meistä on tehnyt arvokasta työtä, joka uudistaa kunnossapitoa ja tuottaa tuloksia asiakkaalle. Kun olemme saaneet yhden vastauksen, siitä on poikinut pari kolme uutta kysymystä. Vasta myöhemmin ymmärsin mitä tapahtui; kunnossapidon ammattilainen tunnusteli joka aamu vuodesta toiseen jokaisen koneenhoitajan tunnelmat ja koneen häiriöt, haastatteli ja jutusteli mukavia, kuitenkin keräten tilannetiedot. Omalla mökki osuudellasi voit matkustella, sijoittaa tai ostaa auton. Mitä tulee huomioida kun joustoluottoa haetaan?. Jos me yhdessä onnistumme näissä, se lämmittää minua. Pitäisi jossain kohtaa, jos olisivat fiksuja ihmisiä niin huomioida tilanteesi eikä käyttää hyväkseen. Työn tuloksena syntyi malli, joka on nyt käytössä koko Eforassa ja yli kaikkien tehdaspaikkakuntien. sitä ei porukka kestänyt, nyt on välit poikki. Olisin itse esim valmis tekemään vaikka kaikki pihatyöt sen periaatteen mukaan, että oma maksuosuuteni kuittautuisi sillä tms. Minä olen vanhempieni "iltatähti" ja isäni kuoli ollessani pieni. sanoin epäoikeudenmukaisuudesta, oli myös syyttelyjä varastamisesta kun kuolinpesää siivosin. Syytä on kuitenkin sopia voidaanko sitä vuokrata myös ulkopuolisille = saada siis tuloja. väittämien läpikäyminen jokaisella tasolla on erittäin tärkeää samoin korjaavien toimenpiteiden suunnittelu yhdessä sekä niiden toteutus. Maksaisi toki meidät ulos, mutta kummeksuttaa, miten yksi sisaruksista voi muka päätää, että mökki on hänen ja hänen perheensä tuleva kesäpaikka. Blogitekstin kirjoittaja Jari Naukkarinen vastaa Eforan asiakassuhteen hallinta -prosessista. Se on muokannut myös omaa työsarkaani, hankinnan johtamista, enemmän kuin osasin aavistaakaan. Kehitys muuttaa meitäkin Viimeiset neljä vuotta ovat olleet merkittävä kehitysloikka sekä Eforalle että jokaiselle eforalaiselle. Toisaalta se häiritsee omaakin oleskelua, koska en pidä siivottomuudesta tai epäjärjestyksestä. Onhan meillä muillakin perhettä ja olemme lapsuuden kesät siellä viettäneet.

Jani Kaaron kolumni: Myös lastensuojelu on Suomessa.

. Pidän läpimurtoajatuksena, että nyt kaikkia toimintoja halutaan kehittää tiedolla johtamisen keinoilla. En suosittele mökkinne myyntiä,vaan sitä että heität marttyyrin viitan romukoppaan ja nautit mökistäsi kustantaen vain tarvitsemasi tarpeet. Fokus on asetettava tulevaan, sillä historiaa et voi muuttaa, mutta tulevaan voit vaikuttaa hyvillä metodeilla, ennustemalleilla ja näistä johdetuilla toimenpiteillä. Mutta siinäkään suhteessa en näe rajan vielä tulevan vastaan. Siksi halusin haastaa itseni ja lähteä oppimaan uutta. Talous on liiketoiminnan tuki, haastaja ja mahdollistaja, joka tulkitsee ja suodattaa tietotulvasta olennaisen. Työssä on mukana Veitsiluodon asiantuntijoita tuotannosta, luotettavuus- ja kunnossapitoinsinöörejä sekä analytiikan kumppanimme. Mutta pystymme minimoimaan häiriöiden määrää ja lyhentämään mahdollisia seisokkeja. Kun kaikki on saatu toimintakuntoon Veitsiluodossa, voimme laajentaa muille paikkakunnille. Jokainen työntekijä, esimies, prosessinomistaja tai johtaja tarvitsee tavoitteet, jotka ovat todellisia ja mitattavia. Työkavereiden ammattitaitoisuus on ollut ihailtavaa ja heiltä olen pyrkinyt ammentamaan mahdollisimman paljon tietoja ja taitoja itselleni. Omalta osaltani on ollut tärkeää, että on saanut tuntea oman olonsa turvalliseksi jokaisessa työkohteessa. On se kurjaa jos on tuollaiset itsekkäät sisarukset että teetättää työt lapsettomalla ja käy itse vain kuin hotellissa. Sisarukset perheineen porhaltavat paikalle juhannukseksi ja heinäkuuksi. Perus-luotettavuussuunnittelua, voisi joku todeta, eli ei sen ihmeellisempää kuin mitä voi lukea alan kirjoista tai opiskella koulun penkillä. Jos et nosta asiaa pöydälle,saat valittaa turhaan mielessäsi asioista lopun ikääsi. Vasta silloin voi omaa työtään kehittää. PS toisen vuorolla ei mitään asiaa mökille. Mutta ehdottomasti dataa voi seurata myös asentajatasolla. Meillä vanhin lapsista, veljeni, kukkona tunkiolla on uhoaa, että meidän muiden on lähdettävä ja hän jää perheineen mökkiä pitämään. Haluan olla rakentamassa taloa, jossa älykkään kunnossapidon työkalut ja toimintatavat saavat suuren arvon

Kommentit