Samalla luotonantajat välttyvät helpommin luottotappiolta

Lainan saaminen ei siis edellytä vakuuden tai takaajan osoittamista pankkien myöntämien suurempien lainojen tavoin, kuten asunto- ja autolainat. Henkilökohtaisiin käyttötarpeisiin tarkoitettu pienlaina voi siis mahdollistaa unelmiesi lomamatkan tai upean remontin toteuttamisen. Lainan myöntäjä on yksityinen yritys – pankki tai muu luotonantaja. Todellinen vuosikorko min. Tässä muutama esimerkki: Edut • Pienlaina on helppo hankkia internetistä. Lainan kokonaishintaan vaikuttavat:– Korot: lainan nimelliskorko, vuosikorko tai kuukausikorko. Aikaisempia velkoja ei pidä maksaa pois uusilla lainoilla.   Lisäksi monet yritykset tarjoavat nykyään pien- ja pikalainojen sijasta tililuottoja, joustoluottoja tai käyttöluottoja. Sen sijaan hakijan luottotiedot ja tulot vaikuttavat siihen, myönnetäänkö laina vai ei. Säästä rahaa leikkaamalla kuluista. – Maksut: lainan avausmaksu, lyhentämismaksu, tilinhoitomaksu jne. Lisäksi luotonantajat ovat velvollisia arvioimaan kuluttajan luottokelpoisuus ennen lainan myöntämistä. Tavallinen pankki ei yleensä lainaa näin pieniä summia. Korkokaton asettamisen lisäksi lakimuutoksessa kiellettiin lainoihin liittyvät maksulliset tekstiviestit. Perinteisen pankkilainan lisäksi yrityslaina voi olla luonteeltaan rahoittajan myöntämä pikavippi, kulutusluotto tai joukkorahoituslaina. Kuten yleisesti pienlainojen kohdalla, myös kulutusluottojen hinnat vaihtelevat. Seurauksena katosivat myös nopeat, muutaman kymmenen euron lainat.  Usein mainostetaan pienlainojen nimelliskorkoa, joka voi olla vain muutama prosenttiyksikköä. Huolehdi kuitenkin, että luottotietosi ovat kunnossa. Maailma muuttuu ja taloustilanteet vaihtelevat, mutta lainojen tarve pysyy. Toisaalta, korot ovat yhä korkealla, ja lainasummat ovat kasvaneet. Ei kuitenkaan kannata lannistua vaikka tilanne olisi huonompikin, sillä keinot on aina mahdollista keksiä, joilla laina saadaan arkea avittamaan.  KulutusluottoKulutusluotto on eräänlainen pienlaina.

MasterCard - Luottokortti

. Suosittelemme tarkastamaan lainanantajien ehdot ja hinnat ja vertailemaan useampia yrityksiä ennen lainan ottamista. Kaikkien pikalainoja myöntävien yritysten on rekisteröidyttävä aluehallintoviraston luotonantajarekisteriin. Suosittelemme, että vertailet lainanantajien ehtoja ja pikalainojen kuluja ennen lainan hankkimista. Olemassa olevien velkojen hoitaminen pikalainoilla tai luottolainoilla voi johtaa velkakierteeseen, joka vain syvenee entisestään. Lakeja ja säädöksiä tiukentamalla pyritään parantamaan tietoisuutta ja ehkäisemään lainoista aiheutuvia ongelmia. Tiukemmat säännöt luotonantajille sekä lisääntynyt avoimuus ja saatavilla oleva tieto ovat ehkäisseet ja lieventäneet pikavipeistä aiheutuvia velkaongelmia. Pienlaina siis eroaa yrityslainoista tai muista suurista lainoista, kuten esimerkiksi asuntolainasta.   Lisäksi yksityislainan voi käyttää periaatteessa mihin tahansa tarkoitukseen, sillä luotonantajat eivät yleensä kysy lainan käyttötarkoituksesta. Suurin osa yrityksistä vastaa lainahakemukseen välittömästi, mutta luottotietojen tarkistaminen voi viedä jonkin aikaa. Näin voidaan tarkastaa, noudattaako yritys lakia. Suosittelemme aina vertailemaan lainan korkoja ja muita kuluja ennen lainan ottamista – sivustollamme näet kätevästi jopa XX luotonantajan hinnat. Tämä laski pikavippien ja niitä tarjoavien yritysten määrää rajusti. Näissä asiakkaalle myönnetään tietty luottoraja, jolloin rahaa voi nostaa tilille pienemmissä erissä tarpeen mukaan. • Pienlainojen hinnat ovat usein kalliita, eikä näkyvillä olevat luvut välttämättä kerro lopullisista kustannuksista. Hakijan luottotietojen on oltava kunnossa, sillä voimassaolevat maksuhäiriömerkinnät estävät usein lainan saamisen. Nimensä mukaisesti yksityislaina tai pienlaina on yksityisen henkilön henkilökohtaiseen tarkoitukseen lainattua rahaa. Tämän päivän kulutustottumukset vaativat jatkuvasti enemmän ja enemmän rahaa, mutta aina sitä ei löydy riittävästi omasta rahapussista. Todellinen vuosikorko kattaa sekä koron että muut kustannukset. • Vakuuksia ei tarvita, joten lainaa on helppo saada. Ole siis tarkkana verratessasi lainojen hintoja. Toisin kuin tavallisesta pankista haettavat lainat, pienlainaa saa paljon helpommin ja nopeammin.   Yleisenä ehtona on, että lainanhakijan on oltava täysi-ikäinen Suomen kansalainen.  Näin vertailet ja hankit pienlainanSivuillamme on XX pienlainoja myöntävää yritystä, joiden hintoja voit vertailla kätevästi hakutoimintomme avulla. • Lainan käyttötarkoitus ei ole määritelty – voit käyttää sen periaatteessa mihin tahansa.  Yksityislainat jakavat mielipiteitä, ja kuten yleisestikin laina-asioissa, niillä on sekä hyviä että huonoja puolia.

Laki yksityishenkilön velkajärjestelystä 57/1993.

.   Vuosien varrella on tehty useita lakimuutoksia, jotka ovat asettaneet tiukempia vaatimuksia luotonantajille. FiksuRahoitus.fi on yksi Suomen suosituimmista lainapalveluista. Suosittelemme vertailemaan eri vaihtoehtoja huolella ennen lainan ottamista.   Muista kuitenkin, että lainojen hinnat voivat vaihdella suuresti. Luotonantajien rekisteröintipakko astui voimaan saman vuoden lopulla. Kun olet saanut myöntävän vastauksen, saat lainan tilillesi saman tai seuraavan arkipäivän aikana. Pienlainojen sisältö ja ehdot eivät välttämättä ole kaikilla täysin tiedossa, jolloin niiden korot ja takaisinmaksuaika saattavat yllättää.   Vaikka laina-aika olisi ollut lyhyt, oli maksettava korko huomattavan suuri.   Pienlaina = lyhytaikainen, vakuudeton laina, joka on tarkoitettu yksityishenkilöiden kulutustarpeisiin. Nykyään pienlainat ovat turvallisia, ja monille toivottu pelastus yllättävään rahantarpeeseen. • Pikalainojen ottaminen on helppoa ja nopeaa, minkä vuoksi lainan saattaa ottaa sen enempää miettimättä – ja sitten katua päätöstä jälkikäteen. • Laina maksetaan tilille samana tai seuraavana arkipäivänä – mahdollisesti jopa muutamassa minuutissa, jos käytät samaa pankkia kuin lainanantaja.   Jotta saisit parhaan hyödyn pienlainoista ja välttyisit mahdollisilta ikäviltä yllätyksiltä lainaa ottaessasi, harkitse lainatarpeitasi ja tutustu huolella eri vaihtoehtoihin. Samalla luotonantajat välttyvät helpommin luottotappiolta. Aikaa ei voi ostaa lisää, mutta onneksi rahaa saa lainaamalla. Haitat • Lainan saaminen on helppoa myös henkilöille, joiden ei kannattaisi ottaa lainaa. Sitten kun on rahaa, niin aika on kortilla. Lainaa haetaan lainanantajilta ja sopimus luodaan näiden yritysten kanssa. Samalla säädökset ovat ohjanneet kehitystä pahamaineisista pikavipeistä kuluttajalle suotuisampaan suuntaan. Jotkut lainanantajat myöntävät lainaa tästä huolimatta, mutta lainan hinta voi olla silloin tavallista korkeampi.

Lainan saaminen edellyttää yleensä säännöllisiä tuloja, mutta niiden ei tarvitse olla suuret. Vaikka kritiikissä on perää, lukuisat lakimuutokset ovat tiukentaneet lainaehtoja, rajoituksia ja lainanantajien valvontaa

Kommentit