Raha asioiden kanssa kun ei voi koskaan olla liian varovainen

En siis ole ylivelkaantunut. Jos olisin toimittanut näille kopion verotuspäätöksestä ja palkkanauhasta, niin olisivat tarkistaneet lainan määrää. Loppuupahan se laskuille ja osamaksuille ostaminen. Luottokorttien irtisanominen ja lopuksi myös vapaaehtoinen luottokielto. Tämä säästää sinulta rahaa ja tekee elämästäsi paljon helpompaa ja stressittömämpää. Että kaikki ajatukset, jotka päässä syntyvät liittyvät tavalla tai toisella rahaan. Rahan puutteeseen ja numeroihin, jotka kertovat, että oma henkilökohtainen taloudenpito ei vaan ota sujuakseen.

Ei mennä asioiden edelle, vaan toivotaan parasta ja hyviä lopputuloksia. En ole se ihminen, joka haluan olla. On alkanut pelottaa, että minä en voita tätä taistelua. Kerroin myös miten hirveää ahdistusta koen siitä, että vippaan MC:ltä rahaa, kun en vain pärjää ilman. jäävuoren huippu ja oikea ongelma liittyy elämänhallinnan puutteeseen. Kun luen tätäkin tekstiä, niin alkaa vähän oksettaa. Onnistuin selättämään lumipallot ensimmäisessä lumisodassa. Tuntuu siltä, että elämänhallintani kokonaisuudessaan on kateissa isosti. Ensinnäkin, en tiedä olenko minä oikeasti "velkaantunut". Kumpikaan pankeista ei myöntänyt luottoa, vaikka molempien asiakkaana olen ollut useamman vuoden. Ns. Kahteen kuluneeseen vuoteen on kieltämättä mahtunut paljon myös onnistumisia. Vaikka tili on nollilla, niin ei tämä tilanne suinkaan mahdoton ole. Stressi, uupumus ja peräti elämänhallinnan puute tuntuvat kolkuttavan nurkan takana. On pelottavaa miten pienistä asioista tulee oman pään sisällä hetkessä valtavia ja niin ahdistavia. Oma luottokiellosta voi lukea lisää täältä: https://www.asiakastieto.fi/omatieto/fi/tuotteet/oma-luottokielto Vi*uttaa, minkäs teet. Laskut on sen sijaan maksettu, kaapeissa on ruokaa, matkakortti on ladattu ja verotuspäätöstä odotellaan postista. Onnistuin säästämään asuntoa varten riittävästi. Yhteenlasketut summat olen siis laskenut vain kertomalla yhteen kuukausierän ja maksuerien lukumäärän. Hetkiä omasta varhaislapsuudesta, perässä ikä, jolloin olen ymmärtänyt mistä on kyse. Kun kirjoitan tai piirrän ajatukset paperille, ne kirjaimellisesti virtaavat päästä ulos eivätkä vaikuta sillä hetkellä enää niin voimakkaasti.

Etusivu - Valtioneuvosto

. Kaikki mikä tulee palkassa, myös menee samantien laskuihin. Sain Twitterissä tähän asiaan liittyvän kyselyn ja aloin pohtia tätä asiaa jälleen vähän enemmän. Hyvällä tuurilla loppuvuodesta palkkapussiin saattaisi kilahtaa sata tai kaksi euroa ylimääräistä myyntipalkkioina. Kuten kirjoitin, olin viikon verran sairauslomalla töistä. Itselläni on asiointia kolmessa pankissa. Prosessi oli itsessään hyvin simppeli. Tuntuu siltä, että minä en ole se ihminen, joka haluan olla. Minun ongelmani rahankäytön suhteen ovat kuitenkin hyvin pieniä ja myös hyvin kiiltokuvapintaisia verrattuna ihmisiin, joilla on erilaisia ja suurempia käytännön ongelmia oman taloutensa suhteen.

Edunvalvonta kannattaa jo hyvissä ajoin - viimeistään.

. En usko, että niitä on jaettu valmiiksi tarjouksessa ilmoitettuihin kuukausieriin. Tyhmä on tyhmä ja löytää keinot. Oman pään sisällä pienetkin asiat nimittäin voivat saada järisyttävän suuret mittasuhteet. Tuntuu siltä, että kaikki ne hyvät päätökset, joita olen kuluvan kahden vuoden aikana tehnyt ottaakseni niskalenkin raha-asioistani, valuvat viemäriin. Tekstiviestejä tuli useampi, että voisin nyt tutustua tarjolla oleviin ehdotuksiin. Hakeudun nyt psykologin vastaanotolle työterveyden kautta. Puhuin puolison kanssa miten rahatilanne vain on nyt liian tiukka. Voisi sanoa, että aivot ovat ylikireinä ja usein on hyvin vaikeaa keskittyä.. Täytin perushakemuksen tietoineen Lendolla ja odottelin sen jälkeen ilmoituksia lainatarjouksista. Todella heikkona hetkenä naputtelin kulutusluottohakemukset ensin omiin pankkeihin. Piilottelun ja salavihkaisen käyttötilille siirtelyn sijaan, jos on tarvetta, niin MC on nyt takaisin lompakossa. Onnistuin maksamaan Masterin jo kertaalleen nollaan. Paljon onnea vielä pŰŰdelille ja femmikselle, joilla molemmilla rahaan liittyvät projektit näyttävät sujuvan enemmän kuin upeasti! Ensi kuun, tai siis syyskuun lopulla maksettavaan palkkaan tulee jälleen muutama kymppi matkakorvauksia. Sitten se kaikki raha mikä niihin vielä uppoaa, jää minulle itselleni käyttöön. Sitten pyysin tarjouksia myös Lendo-lainapalvelun kautta. Näin ilmeisesti olisi myös näissä, joissa on avausmaksut mukana. Onnistuin olemaan asuntolainakelpoinen yli vuoden etuajassa. Vi*uiksi vaan menee isolla kädellä koko ajan. En halua pohtia jokaista valveillaolosekuntia sitä, miten minä hallitsisin rahaa eikä se hallitsisi minua. Mediassa termillä velkaantunut tunnutaan monesti viitattavan aina korostetun ylivelkaantuneeseen henkilöön. Haluan suojella omaa perhettäni vastaavilta kokemuksilta keinoilla millä hyvänsä.

Kolme tärkeää syntymäpäivää – näin raha-asioiden hoitaminen.

.

Perheen raha-asioiden jako sapettaa!! - Äitien jutut.

. Korjatkaa toki, jos olen väärässä. Aika purkaa näitä asioita, jotta elämänhallinta paranee. Omasta puolestani voin suositella tätä ajatusten purkamista paperille. Henkilöön, jolla on monta luottokorttia, kulutusluottoja, osamaksuja ja joka kuukausittaisista laskuista selvitäkseen ottaa pikavippejä. Mistä joustoluotto kannattaa hankkia?. Kuluneen vuoden aikana stressitekijöitä on ollut enemmän, kuin riittävästi ja rahan käyttöön liittyvät ongelmat vain ovat ne arjessa näkyvimmät.  Takana on viikon sairausloma töistä, lepo teki todella hyvää. Ja kyseessä on niin tyhmä ja yksinkertainen asia, kuin raha. Perimmäiset syyt siihen, miksi en saa talouttani hallintaan ovat alkaneet hirvittää ja pelottaa niin paljon, että ne kummittelevat öisissä painajaisissa. Millainen haave-minäni on ja miltä näytän omasta mielestäni tällä hetkellä. Luottokorttien käyttävara eli maksut etenevät kuukaudesta toiseen. Tuntuu välillä siltä, että en kykene hengittämään. Muuten menojen puolesta seuraava kuukausi tulee olemaan kaikista haastavin. Yli 2000 euron lainoissa ei ollut kyseistä korkokattoa. Perustiedoissa olin ilmoittanut maksavani lainan takaisin kahdessa vuodessa. On jo aika jättää menneet taakse. Asioiden asettaminen realistiseen mittakaavaan tekee todella hyvää ja tärkeää olisi voida puhua raha-asioistakin jonkun ulkopuolisen henkilön kanssa. En ihmettele enää lainkaan, minkä vuoksi niin monet hakevat ja ottavat käyttöön korkeakorkoisia kulutusluottoja muista rahoituslaitoksista. Aika nopeasti mieleen juolahti yhdistelylaina. Ilmeisesti pankit eivät ole kovin myöntyväisiä näihin yhdistelylainoihin. Eipä tunnu enää olevan vaihtoehtoja. Lisävelkaantumisen välttäminen ei suju. Pää on täynnä tunnetilojen sekamelskaa ja tunteet myös lentävät laidasta laitaan. Raha asioiden kanssa kun ei voi koskaan olla liian varovainen. Olen kiero ja katala ihminen, joka kertoi puolisolleen luottokorttikurimuksesta, leikkasi kortit kahtia ja silti joka kuukausi nipistää omalla siirrolla luottokortilta rahaa käyttötilille. Kopio palkkakuitista pyydetään

Kommentit