Pankkitili on tietenkin löydyttävä Suomesta ja verkkopankkitunnukset joilla henkilö varmistaa olevansa oikeasti hakija

Jos yhteisen tilin hyväksyy ja se pelaa, niin se on aivan loistava lähtökohta suhteelle. Tottahan toki monilla sujuu, mutta jos mies asiaa edes miettimättä ja toisen mielipidettä varsinaisesti kysymättä vaatii tällaisen järjestelyn, se on outoa. sain kyllä hänen päänsä kääntymään. Ei se kuitenkaa ole nykyaikaa, se on todella harvinaista. Ohjaa palkka sinne ja siirrä siitä osa yhteiselle tilie. Aivan hirveitä sekoiluja ovat parit, joilla on omat makkarat jääkaapissa ja kaupassa maksetaan omat leivät. Jokainen tietenkin tyylillään mutta luulen kyllä, että tuollainen pelkästään yhteinen tili on aika harvinaista nykyään. Kun laitamme noinkin paljon, on selvää että sinne kertyy rahaa ja sillä sitten reissataan tai ostetaan kotiin jotain isompaa tms. Epäilen, että nostaa rahaa yhteiseltä tililtänne ja alkaa kerätä omaa pottia salaa.. Kaikki menee mikä tuleekin eikä niistä eritellä kumpi ne on tienannut. Jos tulee jotain suurempaa niin sitten katsotaan jos toinen laittaa toiselle jotain ylimääräistä. Eivätkä erillisie tilit välttämätää aiheuta mitään suurta sähläystä rahojen siirtelyn kanssa. Silloin tuntuisi oudolta kuluttaa yhteisiä rahoja omiin henkilökohtaisiin ostoksiin. Joka kuukausi siis tililleni jää aika paljon. Hänenkin mielestään kaiken pitää olla yhteistä. Minusta on paras, että omat tulot ovat aina omalla tilillä, siltähän voi laittaa vaikka automaattisesti siirtymään tietyn summan yhteiselle tilille kuukausittain. Eikä oo väliä kumpi siellä kaupassa ramppaa, ei mene vain toisen rahoista ruoat, kun harrastaakin pitää saada eikä vaan maksella maitoja. Enkä minäkään kysele puolisoltani paljonko joku tietty vaate tms. ruokaostot joka sattuu käymään kaupassa. Vaikka lainan ottaminen on nykyään erittäin helppoa, se ei automaattisesti tarkoita sitä, että sitä pitäisi hakea jokaisessa tilanteessa. Myos ex-parisuhteessani meilla oli yhteinen tili. Perheen menoissa säästin minkä ikinä pystyin, mutta tilanne päättyi kuitenkin siihen, että oli pakko muuttaa systeemiä. Ei siinä tarvitse euron päälle laskea jos ollaan normaaleja keskituloisia ihmisiä ja molemmilla säännölliset tulot. Hänellä oli mielikuva siitä, että minä kulutin hänen rahojaan, kun maksoin perheen kuluja. Tai-sana omistajien nimen välissä tarkoittaa sitä, että molemmat voivat itsenäisesti käyttää tiliä.Jos omistus on kirjattu muotoon "Pekka ja Liisa" tarkoittaa se käytännössä sitä, että Pekka ja Liisa voivat vain yhdessä käyttää tiliä. Jos toinen haluaakin käyttää omat rahansa harrastuksiin ja toinen säästää, niin sekin käy kivuttomasti.

DAILY CHRISTIAN NEWS - SEURAKUNTALAINEN - PÄIVITTÄISET.

. Eihän se ainakaan vielä maksa mitään. Petos niissä asioissa tuntuu toisesta raskaammalta, kuin mikään muu. Riidat rahasta jää kun on yksi yhteinen "kodinhoitotili" ja molemmilla muuten omat rahat. Ne ovat asioita, joista siidellään eniten ja joissa toista voi pettää todella raskaasti. En tietenkään halua salailla rahankäytössäni mitään mutta minusta puolison ei tarvitse aina nähdä tarkalleen paljonko ole mihinkin kuluttanut. Minusta erilliset pankkitilit ja rahan kanssa pelaaminen huonontaa suhdetta ja antaa tunteen, että kaikki ei olekaan aivan avointa ja vedetään kotiinpäin. En kannusta ketään antamaan käyttöoikeutta puolisolle omaan tiliini. Meille olisi aivan vierasta laskea kumpi käyttää enemmän rahaa harrastuksiin tai kumman tililtä maksetaan ruokamenot. Oli myos aika jolloin tienasin enemman kuin mieheni, mutta en ikina ajatellut etta osuuteni menee siten hukkaan. Varsinkin silloin kun vielä oltiin opiskelijoita/osittain työssä, rahat loppui joskus kesken ja jääkaappi tyhjä! Silloin laitettiin tuo tili. Vaikka tilin omistus olisin kirjattu muotoon "Pekka tai Liisa" ovat molemmat kuitenkin tilin omistajia. En voi millaan kasittaa etta jossain parisuhteissa jopa ruokalaskut lasketaan yhteen ja keraillaan osuuksia. Molemmilla on pankkikortti siihen. Eikä mitään ongelmaa ole ollut, jos ero sattuisi tuleemaan niin rahat puoliksi.Klikkaa laajentaaksesi Uskon kyllä että yhteinen tili pelittää kun siihen on tottunut. Ap:n tilanteessa ihmettelen kyllä miehen nukkuvaa tiliä. Se kai oli yleisempää aikoinaan kun vaimot olivat usein kotiäitejä ja omia tuloja ei juuri ollut. Vaatteet ja harrasteet yleensä maksamme omilta tileitämme, johtuen siitä että oma kortti on mukana. Kyllä se yhteenkuuluvuus, luottamus ja moni muu asia muodostuu muusta kuin pankkitilistä. Vannon myös kolmen tilin nimeen. Voi tämä tili tietysti kattaa myös perheen muut kuukausimenot. Mieheni halusi että tämä on yhteinen tilimme. Aluksi kaikki meni hyvin, mutta jonkun ajan kuluttua huomasin, että mies kuluttaa yhteisiä varojamme itseensä ja harrastuksiinsa aika kevyesti, kun minulle ei jäänyt omiin menoihin rahaa ollenkaan. Mutta toisaalta jos rahaa tarvin ja hänellä on, saan sitä kyllä, eli samasta konkurssista ne loppuviimein menee. Pankkitili on tietenkin löydyttävä Suomesta ja verkkopankkitunnukset joilla henkilö varmistaa olevansa oikeasti hakija.

Väitän, että jos joku väittää että raha-asioista tulee aina riitaa, ongelma on oikeasti jossain muualla. Taysin kamppakaveri meininkia mielestani. Olen sen itse kokenut, se tuntui petokselta koko perhettä ja sen perustuksia kohtaan. Meillä on sovittu, mitkä menot kumpikin maksaa huomioiden kummankin erilaiset tulot. Loput liksasta jää sitten itselle käytettäväksi ihan mihin vaan, siitä ei toiselta kysellä. Jouduin kerrassaan pakottamaan lopulta miehen siihen, että tietty summa kuukausittain oli annettava perheen menoihin ja lainan lyhennyksiin. Pankissakin tuntui pankkitäti ihmettelevän ja oletti että avaamme uuden tilin lainan hoitoa varten, joka on sitten molempien nimissä. Kumpikin siirtää kuukaudessa tietyn summan yhteiselle tilille, josta sitten maksetaan lainaa ja muita asumiseen liittyviä yhteisiä kustannuksia. Katso eteenpäin sinäkin ja avaa uusi tili vain vainoastaan omaan käyttöön. Minulla oli ekassa liitossa yhteiset rahat ja kaikki meni miehen harrastuksiin, minulle ei koskaan jäänyt mihinkään omaan rahaa kun miehen harrastuksena oli kaikki moottoreilla liikkuva, niihin hän sai uppoamaan rahaa tuhottomasti. Sopimuksen solmimisen ikärajoista huolimatta lainaa voi nostaa myös jo 40 vuotta täytettyään. itsensä hemmotteluun liityvät menot, pitäähän itsestään pitää huolta, niin lapset ja puolisokin hyötyvät siitä. Ei tulisi mieleenkään, että luopuisin omasta tilistäni. ja niihin on pantu melkolailla sattumanvaraisesti jomman kumman tilinnumero. Kummallakin on myös omaa vapautta, ja me olemme erilaisia rahankäyttäjiä, se vaan on fakta. Nyt ehdottomasti halusin oman tilin vaikkei mies alkuun ymmärtänyt miksi. Voittehan kehittää jonkin välimuodon, mutta tasavertaisuutta yhteinen tili tuo ja voihan sitä seurata, että toinen on vastuullinen.Klikkaa laajentaaksesi Niinpä niin, JOS kaikki sujuu hyvin. Laskut jaetaan sulle-mulle tyyliin, maksaa jolla on rahaa. Mutta kukin tekee niinkuin parhaaksi kokee. Mun tilistä tuli siis meille yhteinen, millä myös asuntolainan lyhennykset maksetaan ja jossa se laina on. Se oli ihan itsestaan selvyys jo kuuden kuukauden seurustelun jalkeen, eli heti kun muutimme yhteen. Ikina ei ole tarvinnut riidella rahasta, kumpikin kayttaa mihin huvittaa. Ei meilläkään ole mitään erimieltä raha-asioista, emmekä laske kuka mitäkin maksaa.

DAILY CHRISTIAN NEWS - SEURAKUNTALAINEN - PÄIVITTÄISET …

. Jos siihen on varaa niin sitten on. Minusta on ihan oikein, että isompipalkkaiselle jää enemmän omaa käyttörahaa, onhan hän ne itse tienannutkin kunhan toisellekin jää jotakin. Eikä sillä, että onkin omat tilit ole tosiaankaan mitään tekemistä sen kanssa kuinka kiinteä suhde on. Olemme kuitenkin kaksi aikuista itsenäistä ihmistä vaikka olemmekin naimisissa ja jaamme menot kohtuullisen tasan. Nyt kun ensimmäinen lapsi syntyy ja tuloni tietysti huononevat äitiysloman myötä, mies ottaa isomman siivun mm. Miehellä on omissa nimissään oma vanha tilinsä mutta se on "nukkumassa" meidän yhteiselle tilille tulee molempien palkat ja siinä on asuntolaina. Minulle tuo yhteinen tili tuo kuuluvaisuuden tunnetta, olemme yksikko ja tiimi ja kaikki jaetaan. Myös minun toinen pankkitilini on nyt meidän yhteinen. Mieheni ehdotti alkujaan yhteitilia ja se on ollut siita asti meille osa luonnollista elamaa. Minä en ainakaan moiseen usko. Ja tuo mitä yksi vastaaja hehkutti jotain yhteenkuuluvuuden tunteesta kun tili on yhteinen.ja pah. Yksi yhteinen tili saisi aikaan tappeluita ja aiheuttaisi minulle stressiä. Meillä kun ei niin isot tulot ole, että tilillä olisi aina runsaasti rahaa, ja minun luonteellani juostais sitten jatkuvasti katsomassa, paljonko tilillä on rahaa ja paljonko menoja. Enkä kyllä vaadi sitä mieheltänikään. Ehka riidattomuus johtuu siita etta olemme kumpikin hyvatuloisia, mieheni suurituloinen, eika rahanpuutetta nain ole. Kaikki rahamme menevät perheen hyväksi ja siihen lasken myös omiin harrastuksiin tai esim. Kokemuksesta tiedän että niillä pärjää, anteeksi en oikein ymmärrä tuota ruokatiliä. Puhukaa vielä asiasta perusteellisesti ja avoimesti, sillä muutoin joudutte raha-asioitten puolesta vielä koville törmäyskursseille. Minä koitin venyttää penniä lasten vaatteisiin ja kodin tarvikkeisiin, itse en saanut mitään. Se edellyttää myös hyvin suurta avoimuutta, kaikista hankinnoista tulee päättää yhdessä, jottei tule ikäviä yllätyksiä. Yhteisen tilin myötä hän ikäänkuin kokonaan lakkasi miettimästä, mihin se raha riitti ja mihin ei. Toiselle yhteiselle tilille sitten siirrämme "varastoon" aina välillä tietyn summan, näillä sitten matkustelemme ym. Ehkä miehesi perheessä on ollut tämä yhteinen tili-systeemi ja hän kuvittelee, että sellainen on tapa, että se osoittaa yhteenkuuluvuutta. Luulen että yhteisen tilin kanssa tulisi väkisinkin katsottua mitä toinen ostaa ja kuinka suurella summalla. Se on kuitenkin olemassa ja käytössä vaikka jo huomenna. Jos meillä olisi yhteinen tili, tuntuisi minusta että rahatkin ovat pelkästään yhteiset, eivät ollenkaan omia. Onneksi en missään vaiheessa sortunut mihinkään ah-on-niin -ihanaa-kun -kaikki-on -yhteistä-hölynpölyyn. Muuten olisi mennyt ihan kaikki alta, kun mies herttaisen alun jälkeen ryhtyikin alkoholistiksi. Meillä oli aikoinaan miehen kanssa yhteinen tili vuosikausia. Miehelleni se ei kuulu mitään eikä hän rahoistani kysele, kumpikin laittaa omat rahansa mihin haluaa. Pitäisin jonkin verran hankalana seurata tilitapahtumia jos molemmat käyttäisivät samaa tiliä. Minusta hyvä malli on sellainen, josta jo edellä kertoivat: Kummallakin oma tilinsä ja lainaa varten yhteinen tili, jonne kumpikin ohjaa tuloistaan summan tulojensa suhteessa. Ei raha-asioista tarvitse aina mukamas riidellä. Hämmästelen sitä, että miehesi halusi jättää itselleen oman tilin, vaikkakin sanojensa mukaan "lepoon". Ei hän huomioinut sitä, että minunkin palkkani oli siinä mukana joka penniä myöten. Sieltä maksetaan kaikki menot. Pankkitili on tietenkin löydyttävä Suomesta ja verkkopankkitunnukset joilla henkilö varmistaa olevansa oikeasti hakija. Korot ja kulut siinä tietysti kasaantuivat ja vippejä joutui ottamaan yhä suurempia määriä. katsoskun kuolinpesän hoito on niiiiin kallista

Kommentit