Päävaihtoehtoja ovat vakuudellinen lainojen yhdistäminen tai vakuudeton lainojen yhdistäminen

Asiakaspalveluun kannattaa ottaa yhteyttä jos tulee mitään kysyttävää kyseisen lainantarjoajan vaateista tai ehdoista ja samalla nähdään kuinka kommunikaatio lainan ottajan kanssa toimii.

Lainan vakuutena toimii ostettava asunto, ja puuttuvalle osalle voi saada valtiontakauksen. Yhdistä lainat ja voit huokaista helpotuksesta kun kaikki on kätevästi saman katon alla. Eihän ole mitään järkeä maksaa ylimääräistä, kun sen rahan voi yhtä hyvin käytää maksamaan lainan takaisin nopeammin, tai sitten säästää sen muihin menoihin, kuten vaikka huvitteluun ja lomamatkaan. Jos pienten lainojen, kulutusluottojen ja pikavippien yhteenlaskettu lainasumma on kovin korkea, kannattaa velallisen miettiä vakuudellisen lainan ottamista. Yrityksiin voi myös tehdä lainatarjous pyyntöjä, jolloin pääsee itse kilpailuttamaan lainoja keskenään. Halpoja lainoja omiin tarpeisiin voi myös etsiä erilaisten palveluiden avulla, jolloin sopivat lainantarjoajat listataan heti esille ja valitseminen niistä on helppoa. Pikavippi ilman luottotietoja on kuitenkin mahdollinen joissain tilanteissa. Esimerkiksi ehdot voidaan valita räätälöidysti niin, että lainaaja pystyy helposti täyttämään ne ja hyväksyy niiden tuomat rajoitukset. Jos pankki rumbaan ei haluta lähteä osalliseksi esimerkiksi kiireellisen aikataulun vuoksi, voi lainahakemuksen laittaa suoraan netissä. Kun uuden lainan määrä on tiedossa, voidaan selvittää mitkä paikat edes tarjoavat lainaa kyseisellä summalla ja miten nämä paikat tarjoavat aikaa kyseisen summan maksamiselle. Summa tulee valita sen mukaan, kuinka paljon oikeasti pystyy takuu varmasti maksamaan kuukausittain lainaajalle. Päävaihtoehtoja ovat vakuudellinen lainojen yhdistäminen tai vakuudeton lainojen yhdistäminen. Ainut mitä tarvitsee huomioida, on yhden lainan kuukausierän hoitaminen ajoissa ja sovitulla summalla. Ehdoissa kannattaa tutustua myös myöhästyneiden maksujen määräyksiin, jotta saadaan selville minkälainen korko viivästyneelle maksusuoritukselle isketään päälle. Näin myöskään maksun myöhästyessä ei tarvitse maksaa aivan järjettömiä summia myöhästysmaksuja vaan ainoastaan uuden lainan ehtojen mukainen summa.Selkeys ja helppousLainojen yhdistäminen tuo kaikki pienet lainat yhteen paikkaan. Tarjoajiin tulee tutustua tarkasti ja kun mieleinen paikka on löytynyt, ei tarvitse kuin lähettää lainahakemus sähköisesti ja päätöksen voi saada jopa muutamassa minuutissa.. Jos omasta takaa löytyy useampi laina, kannattaa lähteä tutkimaan markkinoita ja löytää itselleen sopivin tapa lainojen yhdistämiseen. Tärkeää on ottaa myös huomioon kuinka paljon kuluja lainan ottamisesta aiheutuu heti alkuun, kuukausittain ja erityisesti kuinka suuri on takaisinmaksettava määrä. Korkoja on myöskin suuri määrä tarjolla ja kun pienet lainat liittyvät yhteen yhdistetyksi lainaksi, voi korot samalla laskea huomattavasti.

Nurmijärven linja-autoliikenteen järjestämismalli

. Usean vuoden ajalle pitkittyvät laina kustantaa lainaajalle korkoa hiukan enemmän, mutta toisaalta lyhyemmän ajan myöhästynyt maksu tuo taas lisäkuluja jotka nostavat hintaa.

. Näin korkoa maksetaan vain uudesta lainasta ja jotta sopivan lainan löytää, kattamaan juuri omat pienlainat ja varmistamaan että laina – aika, sekä ehdot ovat sopivat, kannattaa vertailla eri laitoksia, jotka lainaa tarjoavat. Kuten kaikessa rahaan liittyvässä, tärkeintä on ottaa huomioon kokonaisuus ja tutustua tarjontaan ennen päätösten tekemistä, jotta varmasti ymmärretään mihin ollaan ryhtymässä ja mitä seurauksia tällä on omalle taloudelliselle tilanteelle. Kun on tiedossa kuinka suuri uuden lainan tulee olla, jotta se kattaisi kaikki aikaisemmat pienlainat ja pikavipit, voidaan alkaa määrittelemään omalle budjetille sopivaa maksuaikaa ja kuukausittaista maksusummaa. Näin lainaajan ei tarvitse miettiä mihin kaikkialle maksuja pitää lähettää ja kuinka useina päivinä. Jos mahdollisuuksia vakuuden antamiseen ei vain löyty, voidaan harkita myös esimerkiksi vakuudetonta kulutusluottoa. Pikavippien, pienten lainojen ja kulutusluottojen yhdistäminen ei siis muuta velan määrää laisinkaan, vaan muuttaa kuukausittain suoritettavien maksujen kustannuksia alhaisemmiksi

Kommentit