Ole rehellinen budjettia tehdessäsi ja ota huomioon kaikki kuukausittaiset kulut sekä kulut, jotka maksetaan muutaman kerran vuodessa, kuten esimerkiksi vakuutukset

Koska kilojen kanssa pulaaminen on oma taiteenlajinsa, kannattaa aloittaa kevyen laukun valitsemisella. Ole rehellinen itsellesi Kun omatoimireissua suunnittelee, niin helposti sortuu yltiöoptimismiin. Antonin reissusta omatoimisesti vs. Kun reissua suunnittelet, panosta seuraan. Ole rehellinen budjettia tehdessäsi ja ota huomioon kaikki kuukausittaiset kulut sekä kulut, jotka maksetaan muutaman kerran vuodessa, kuten esimerkiksi vakuutukset. Tulos on toki suuntaa antava, sillä hotellit eivät ole kaikissa vaihtoehdoissa samoja. Vertasimme jokaisessa kohteessa samaa ajankohtaa ja kokonaisuutena mahdollisimman vastaavantasoisia vaihtoehtoja. Budjettia tulee vähäteltyä, eikä esim. Usein lentokoneessa näkee, kuinka monot ovat saaneet kunnian matkustaa käsimatkatavaroina ylikilojen osoituksena. Joukkorahoitus toimii kuten vertaislainat kuluttajalainapuolella. Lopputuloksesta katsottuna valmismatkat vaikuttavat hinnaltaan hyvinkin kilpailukykyisiltä etenkin kaksin matkattaessa. Loppuhintoja verratessa perinteinen lentoyhtiö saattaakin olla lopulta se halvempi valinta. Tiedän, että aina ei voi olla reissussa kalenteriviikkoa. Kohtuulliset maksut – toisin kuin joissain lainoissa, kulutusluotossa on nykyään hyvin kohtuulliset korot ja muut maksut.

Eivätkö kulut pysy kurissa? Kokeile näitä.

. Vuosi sitten tein aika perusteellisenkin budjettijumpan St. Lentoyhtiöt ovat kiristäneet laukkujen kilokontrollia viime vuosina tuntuvasti. Vuokrahinta ja rahtimaksut ovat jo aika lähellä toisiaan. Lentolippuun kuuluu, jos kuuluu, yksi matkalaukku.

Laina tekstiviestillä |

. Optimiolosuhteissa yksi aikuisvauva pystyy pilaamaan koko ryhmän nautinnon, kun hyvällä jengillä on hauskaa kehnollakin kelillä. Kiitos kilokontrollin, yhä useampi laskija jättää sukset kotiin ja vuokraa ne paikanpäältä. © Shutterstock Mainos, sisältö jatkuu alla Hinnoitteluansa Halpalentoyhtiöiden lentoliput on hinnoiteltu houkutteleviksi. Lisäksi vuokrasuksilla säästyy lentokentällä muutamalta tuskastuneelta tuhahdukselta, kun ei tarvitse suksia siellä roijata. Kaikilta ei pakettimatka onnistu, vaikka haluaisi. Jostain syystä valmismatkoja kartetaan ”tosihiihtäjien” toimesta. Matkatavaroiden kuljetuksesta pitää yleensä maksaa ekstraa molempiin suuntiin. Tästä on kuitenkin aina sovittava etukäteen lainanantajan kanssa, sillä mikäli asiasta ei ole sovittu lainanantajan kanssa, voidaan tilanne tulkita lyhennysten maksamisen laiminlyönniksi, mikä voi johtaa seuraamuksiin. Lufthansalla saa edelleen suksipussin ilmaiseksi mukaan, jos sen ilmoittaa etukäteen! Yleensä traditionaalisten yhtiöiden lentoaikataulut ovat halpayhtiöitä paremmat. Sillä saattaa olla merkitystä myös jatkoyhteyksiä ajatellen. Näistä kohtaamisista kiertää rinneravintoloissa erilaisia legendoja. Pikavippi on amerikkalaiseen payday loaniin perustuva nopea laina, jonka saa Yhdysvalloissa haettua palkkakuittia vastaan. Kilokontrollia Kun reissupäivä lähenee alkaa pakkaamishaasteet. Siellä saattaa joutua puhumaan savolaisen kanssa, joka osoittautuukin mukavaksi kaveriksi.

Budjettilaskuri talouden suunnitteluun |

. Myös matkalaukuissa on suuria painoeroja. autovuokrauksen lisähintaa toisesta kuljettajasta tai polttoaineista huomioida. Etukäteen varaamalla voi myös varmistaa mieluisten vuokrasuksien löytymisen jo ennen ensimmäistä rinnepäivää.

Teksti ja kuvat: Jussi Ovaskainen Loading. Ei ryhmän mukana tarvitse laskea, eikä rinnepiknikeihin osallistua! Vaaransa ryhmämatkailussa on. Tässä tapoja, joilla voit puhua siitä kumppanisi kanssa nostamatta äänenvoimakkuuttasi. Näppärä ottaa kahden parin suksipussin ja pakkaa kaikki reissutavarat siihen. Omatoimimatka voi tuntua epärealistisen edukkaalta, mikäli siihen ei muista laskea mukaan kaikkia todellisuudessa syntyviä kuluja. Kun laskin kaikki kulut, niin vuokra-autolla kuin julkisella kuljettuna, tulos oli selvä. Kolmella reissaajalla lopputulema on aika tasoissa ja neljällä voi saavuttaa pienen säästön mikäli sulloutuu yhteen vuokrafarmariin. Kerrotaan myös tarinoita, joissa laskija on mennyt lentokoneeseen laskuvarusteet päällä, ettei joutuisi maksamaan ekstrakiloista.

Satu Taavitsainen - SDP:n kansanedustaja

.

Kommentit