Näin yllättävänkin rahatarpeen ilmaantuessa jokaisella on mahdollisuus saada apua rahahuolista selviämiseen kun tililtä löytyy kulutusluotto heti

Välillä en tahdo millään saada vanhaa kaappikelloa raksuttamasta korvastani tai sitten Kaksi vanhaa tukkijätkää eivät lakkaa millään tarinoimasta. Pianisti-urkurina noissa konserteissa musisoi Mikko Helenius, uniikki muusikko, mainio mies. Omaan työhöni helle toi tietenkin lisänsä. Ja miten mukavia ihmisiä käykään konserteissamme. Lauluäänesi on aivan valtavan upea. Tilaisuuden järjestäjät olivat kutsuneet mukaan  ystäviä, naapureita ja sukulaisia. Ilot, murheet vuorollansa kaikki täällä kohdataan. Myös rytmimusiikin läsnäolo soittajan korvissa pienestä pitäen on varmasti vaikuttanut kehittävästi ”komppikorvaan”. Monet ovat kyselleet keikoistani. Olemme järjestämässä myös levymyynnin kotisivuille. Sähköpostiini on tullut todella runsaasti tyytyväistä palautetta. Hei ystävät! Mitä hitaammin askel taittuu, sitä nopeammin aika juoksee. Ei tuu todellakaan ikävä takavuosien ” osallistuvan” tv- viihteen perään. Ennätykst paukkuivat, lavat rytisivät. Valkoiseksi tienoon, valon huntuun hienoon taas lumi peitti joulukuisen maan. Se, että Koen uudelleen entiseen jouluun-CD on loppu!! Eikä levy-yhtiötä kiinnosta painattaa lisää levyjä. Sepolta saapui seuraava viesti: Pois vaan kappale oli Hafanana singlen b- puoli, ja ilmestyi Kesän Lapsi lp levyllä. Tapani on edelleen Soinissa, jossa auttaa taiteilija Reijo Kivijärveä Wanhan Ajan Päiwien järjestelyissä. Eipä sellaista fiilistä saa aikaiseksi kuin todella ensiluokkainen artisti ja bändi. Opin laulamaan ja puhumaan yhtä aikaa. No, marraskuun puolivälissä alkaa sitten Finnhits-kiertue; joka on tottakai hauska ja piristävä juttu. Kiitän sydämellisesti myös poikiani Johannesta ja Edvardia jotka kävivät taltioimassa konsertit Kallion- ja Tampereen kirkossa. Ja Suomen tv- viihteessä elävän musiikin ohjelmat rupeavat olemaan enää ” Mikkiin tarttumisen” varassa. Ahkerasti ja rohkeasti kuin korholan sonni uutta elämää päin! Omaan tapahtumakalenteriin tulee piakkoin syksyn osalle lisäyksiä. Ilmoittauduin hänen teamiinsa, koska olen ollut tyytyvänen presidenttimme toimiin hänen ”tontillaan” tänä maailmaa ravistelevana uutena aikana. Eräänä päivänä soi isä Frantizekin puhelin. Laulusta on todella pidetty edellisten vuosien joulukonserteissani.

Takat, Vuolukivitakat, Kaakeliuunit, Liedet, Varaavat.

. Passikuvaa koskevat tarkat säännöt, mutta yllättävänkin paljon on silti tehtävissä. Kiireettömästi, hyväntahtoisesti, jakaen kaiken pysäyttävää rauhan ja rakkauden tunnelmaa. Omistan monia loistavia tulkintoja cd:inä. Hiukset ja parta kannattaa luonnollisesti olla siistitty edustuskuntoon, jos haluaa näyttää kuvassa hyvältä. Myös Kansanviihde Oy:n puhelin on jouduttu pitämään äänettömänä jo muutaman kuukauden ajan, mikä on vähintäänkin hälyttävä asia. Mä katson taivaanrantaan, se vienon punan luo pois kiireen vie ja mielenrauhan suo. Nuoremmat ikäpolvet eivät laajemmin ole tätä kulttuuria omaksuneet eivätkä harrasta paritansseja. Minullahan on diabetes  ja jo siksikin reipas ja riittävä liikunta on todella tärkeää. Mutta uutisena paras on se, että lauloin uuden levyn. Runothan ovat rakastettuja mm:ssa Topeliuksen, Leinon,  tai Kyllikki Solanterän aikaa kestäneitä käännöksiä. Siitä en kuitenkaan vielä voi puhua enempää, kuin todeta , että olen hankkeesta erittäin innostunut. Matka oli koitua myös nuorelle Godzinskylle hyvin kohtalokkaaksi. Minun on vaikea kuvitella mitään muuta meikäläistä sosiaalisen kanssakäymisen muotoa tanssilavakulttuurin tilalle. Kun on selvittänyt itselleen nämä olennaiset tiedot, kannattaa verrata erilaisia vaihtoehtoja keskenään edullisimman ja myös muilta ehdoiltaan itselleen parhaiten sopivan lainan löytämiseksi. No, tämä on tavallaan laulajan ”ammattitauti” johon varsinkin tälläista hyvin tunnelmallista ja koskettavaa ohjelmistoa laulaessa helposti ”sairastuu”. Ja sokeeravat kuvat ja videot joita ei halua katsella. Orkesterina on upea Guardia-Nueva Raimo Vertaisen johtamana ja laulan mm:ssa  myös ”Kertokaa se hänelle”.

| Asuntojen osto- ja.

. Luoda suora kontakti kuulijoihinsa ja saada näin aikaiseksi tuo maaginen yhteenkuuluvuuden tunne, jossa energiat vapautuvat molemminpuolisesti. Siinä Tapani Kansa ja Taneli Mäkelä esittivät Toni Edelmannin säveltämiä lauluja. Kun kuluma polvessani ei salli sellaista enää juosten tai kävellen riittävän tehokkaana, olen löytänyt korvaavan pelastajan kuntoiluun uimisesta ja vesijuoksusta jonka yhteydessä saunon tietysti terveellisissä löylyissä. Koko työmme mahdollisti tuottaja Pedro Hietanen innostavalla ideoinnillaan ja Pedron panos ”levy-yhtiön herrojen” saamisessa hanketta tukemaan oli ratkaiseva. Ja puhtaana taas lapsuusaikain muistot vie pyhän tunteen juhlallisen luo. Ei muuta kun hauskaa jatkoa taas teitillen. Kulutusluottoja myönnetään usein vain hieman vanhemmille hakijoille. Tapani on vaihtanut ajatuksia lumitöiden hauskuudesta ja haasteellisuudesta myös naapureidensa kanssa. Vain omin jaloin äänestämällä tanssipaikkakulttuurimme pysyy ympärivuotisesti yllä. Noh, eipä ole ensimmäinen kerta kun kyseinen lehti kirjoittaa täyttä soopaa. Erika, hänestä hellästi hyvää huolta pitävä, tossut jalkaan tuova tyttöystävä, on antanut Ilkalle uutta virtaa. On kunnes viime virsi soittaa, aika silloin myöhäinen. Mageeta , että saa taas lähteä  Kunkkujen jä faniemme kanssa hauskaa pitämään. Molemmin puolin taloani pienissä lehdoissa satakielet laulavat jokaisena alkavana aamuyönä. Sittemmin joulukonsertit erillaisin kokoonpanoin, ensin konserttisaleissa ja nyt yhä useammin kirkoissa ovat suoneet minulle mahdollisuuden laulaa akustisesti, joka on myös erinomaista äänen huoltoa. Ensi kesäksi on ympäröitävä ruusupenkit jollain fiksulla esteellä. Soitamme ja laulamme kotona ja kuuntelen paljon joulumusiikia. Poliisi on vihdoinkin ottanut asian hoitoon -kiitos siitä! – ja turhat soitot loppunevat pian. Mitä sujuvinta syksyn jatkoa kaikille teille !! Ja Ps. Samanlaisen valaistuksen saa sisällä, kun esimerkiksi salamavalon heijastaa isoista vaaleista pinnoista, kuten seinästä ja katosta. Jokaisella kävijällä sädehtii kasvot omalla persoonallisella tavalla. Oli mieltä lämmittävää saada taas välillä laulaa akustinen konsertti. Studio Anri, Taikalyhty Hapsottavat hiukset erottuvat helposti taustaa vasten. Terkuin Seppo Tätä vanhaa kappaletta on tiedusteltu. On joulu tullut sydämeen, sen avaa kauneuteen, ja kuulen hiljaisuuden kuiskauksen. Yksi hänen rakastetuimpia laulujaan on jatkosodan aikana sävelletty valssin jonka Georg Malmsten lauloi levylle. Nyt toivon teillä olevan mieli hellä, rakkaimpanne lähellä ja joulu sydämessä! Ja ertyisesti teille jotka vietätte joulunne yksin, sydämellisiä jouluterveisiä. Patikka alkaa ja päättyy Vuorenmaassa. Viikolla alkoi uudelta levyltäni lohkaistu single Kenties, kenties soida radiossa. Toki keikat vievät energiaa, mutta samalla ne myös antavat voimaa ja tuovat elämäniloa. Olen  niin hurmaantunut Tapanin esiintymisestä ja laulamisesta,että melkein sanattomaksi vetää.

Kumpi on terveellisempi herkku: popcorn vai porkkana?

. Teeveestä puheenollen olen omaksi viihteekseni ilokseni katsellut Putous ohjelmaa. Niin välittöminä ja tahdista toiseen iloisina parit pyörähtelevät. Kovasti minulta onkin pyydetty vuosien varrella esim. Myös paljon toivottuja kirkkokonsertteja. Nyt näin rinnastani antaa tahdon tunteen lämpöisen, joka luokses taivaanrantaa saapuu kanssa tähtien. Passikuvassa ilme voi helposti näyttää tuijottavalta. Eihän yhtiötä missään vaiheessa myöskään kiinnostanut edes markkinoida levyä… Tilanne harmittaa, mutta voitte olla varmoja siitä, että keksimme jotain. Sinnehän ne pojat olivat parin korttelin päähän Kymenhoviin tuplajalluille rientäneet. Kesäni on sujunut hyvissä tunnelmissa, kuten toivon lukijoittenikin kohdalla tapahtuneen. Kuutamo on koko elämäni lumonnut minua. Tapanilla on meneillään hyvä jakso elämässä. Tämän tehtävän merkitys korostuu nyt, kun rahoitus tulee koko kansalta, valtion budjetista. Biisit hyvällä maulla valittuja ja ne antoivat monipuolisen läpileikkauksen huikeasta urastasi. Ylen yhtenä tärkeänä tehtävänä on edistää ja ylläpitää monimuotoista, ja mahdollisimman hyvin kansaa palvelevaa ja sivistävää kulttuuria. Talvella totisesti lumitöitä piisasi ja kesällä helle helli. Kiitettykin on niin kovasti, että lieneekö siinä jo aimo annos ikälisää mukana. Hyvä vinkki on valita lapselle hupullinen vaate. Lavakausi tuli avattua Esakalliolla, Rönnillä, Valasrannassa, Syvälahdella, Jormualla ja Merikievarissa. Moni haluaisi siihen muutosta koska pitää sitä kulttuurivihamielisenä. Kun hyvä tahto laskeutui näin yhteen sydämeen, niin haluan sen jokaiselle jakaa. Huomattava osa tuotosta lahjoitetaan Kirkon ulkomaanavun kautta Yhteisvastuu-keräykseen. Musiikillisesti jonninjoutavaa, jankkaavaa soittolistojen pyöritystä ja huolimattonta, matalaotsaista huonoa kielenkäyttöä ja puhetta piisaa. Bolssevisti-vallankumouksen johdosta myös heidän henkensä oli uhattuna, mutta lopulta kolmas pakoyritys onnistui potkukelkalla Laatokan poikki Suurmerijoen kartanoon ja turvaan Karjalan kannakselle. Mikäli haluat lainaa ja olet 19-vuotias nuori aikuinen, kannattaa tutkia tarjolla olevia lainoja huolellisesti. Jotta jotain merkittävästi voi tulkita, on laulajalla oltava äänellään avattavana salaisuus tajunnassaan.  Kuin aamun puuterilumeen saisi laskea oman ensikosketuksensa sulavasti, rohkeasti mutta varoen kuitenkaan innostumasta liikaa. Pikavippi ilman vakuuksia on siis helppo tapa auttaa arkea sujuvammaksi. Näin yllättävänkin rahatarpeen ilmaantuessa jokaisella on mahdollisuus saada apua rahahuolista selviämiseen kun tililtä löytyy kulutusluotto heti. Mutta hyvää yötä, sano mummo kun silmä puhkes. Joka kerta Tapanin vastatessa puhelimeen, luuri isketään kiinni. Ainoa pikku kiusa ovat korvamadot joiksi vuoronperää konsertissa laulamani laulut ovat muodostuneet. Heti kohta oppii sivuuttamaan kirjoitukset jotka omasta mielestä eivät ole asiallisia tai ovat muuten vaan mauttomia. Myös aitoon hymyyn liittyy olennaisesti hieman siristyvät silmät ja kohonneet poskipäät. Studio Anri Kiitos vinkeistä kuvaamoille: Foto-Nisula, Tanja Nisula-Koivisto Studio Amanda, Maaret Kääriä No niin, ensimmäinen juhlakonserttini annettu Savonlinnasalissa. Vetäessä paitaa päälle kaula-aukko saattaa tuntua hieman tiukalta, mutta kokonaisuus näyttää hyvältä, varsinkin jos paidan päälle haluaa pistää muuta lämmikettä, ja vain osa siitä pilkahtaa esiin. Pedrolla oli jo silloin nyttemmin koko kansalle tutuksi tullut veikeän myönteinen virneensä viiksensä vieressä kun hän laittoi hanurillaan Tico-Ticoa tulemaan. Näin yllättävänkin rahatarpeen ilmaantuessa jokaisella on mahdollisuus saada apua rahahuolista selviämiseen kun tililtä löytyy kulutusluotto heti. Mä toivoisin ,että Tapsaa näkyis enemmän telkkarissakin ja nimenomaan laulamassa. Ovathan nämä sentään mielenkiintoisempaa luettavaa. Näitä ja monia muita inhimillisiä keskeiskysymysiähän Jeesus teroitti, ja vietämme joulua juuri hänen syntymänsä kunniaksi. Tämän vuoksi varastoissa lojuu valtava määrä arvokasta aineistoa, jota kukaan ei uskalla julkisesti esittää. Se ilo, jota sain tuntea astuessani studioon tulkitsemaan hienoja klassikko sävelmiä, kun rohkea ja monivivahteisesti soiva tausta tulvi tajuntaani, loi erityislatauksen. Ja huomasitteko, miten kohtuullisen hintaiset olivat konserttiliput. Tottakai – perinteiseen tapaan! Paikkakunnat ja aikataulut selviävät lähiaikoina. Kolmessa t-paidassa on teksti, yhdessä kuva. Tapanin konsertti televisioitiin ja kerrankin se näytti ja kuulosti yhtä hyvältä kuin livenäkin. Tänä keväänä kolme vaahteraa ja koivua sekä yhden tammen. Lisäksi ohjelmassa on pieniä ”taidepaukkuja” ja standup-komiikkaa. Tapanin lauluäänessä on upea sointi ja laaja skaala. Voi sanoa, että ääni on soinut, olen ollut hyvällä tuulella ja hyvin voinut. Viittaan tietysti Tapani Kansan joulukonsertteihin, joissa on sitä jotain ainutlaatuista, joita suhteellisen harvat laulajat pystyvät välittämään. Palautetta on tullut paljon ja se kertoo, että Tapani on edelleen voimissaan myös näissä kuvioissa. Tapani on tehnyt aiemminkin yhteistyötä Klasin kanssa, muun muassa Saarenmaan musiikkifestivaaleilla.

Taitaa olla ensimmäinen kerta kun miehet kunnolla istuvat alas keskustellakseen ja tutustuakseen toisiinsa. Esimerkiksi pipo päässä kuvaamoon marssiminen voi saada hiukset sojottamaan kuvassa sähköisinä. Taiteilijalle tämä oli ensimmäinen laulukerta kyseisessä tilassa. Olen kohentanut vointiani kuntoilemalla, lähinnä uimalla ja hiihtelemällä nyt ilmojen sopivasti lauhduttua. Vähintäänkin toinen jalka on jo tässä vaiheessa useimmilla haudassa, niin kova ammatti tämä freelance laulajan työ on tässä  pitkässä ja laajassa, mutta vaatimattomassa maassa. Passikuvassa kasvojen täytyy olla suorassa. Ja siellä vedettiin sitten juhlien kunniaksi oikein viimeisen päälle mukaansa tempaava Bailushow Jolla Tapani ja  vahvistettu Pepito orkesteri laulajattarineen sai viisi-kuusituhantisen yleisön täysin haltioihinsa. En ollut kuitenkaan riittävän ahkera musiikinopiskelija ammattisäveltäjän työhön ryhtyäkseni

Kommentit