Monet nettilainoja myöntävät yritykset saattavat silti edelleen vaatia, että haet ensin pienempää lainaa, ja kun se on maksettu pois, he myöntävät sinulle suurempaa lainaa

Vertaislainalla on myös mahdollisuus tienata, sillä mikäli sinulla on ylimääräistä sukanvarressa, voit määritellä omalle ylimääräiselle rahallesi koron, ja lainata sen eteenpäin. Koska ala on niin nuori, mitään varmaa tästä ei voi vielä sanoa, mutta periaatteessa tämä on mahdollista. Yritykset tekevät myös luottohistoriatarkistuksia. Lainat yli 20-vuotiaalle.

Lainaa Ilman Liitteitä Tai Tuloja (2018.

. Mikään yksittäinen taho ei voi kontrolloida lainojen hintoja kuten pankkien ja vippiyritysten kohdalla on asian laita. Lainojen hinnat määräytyvät dynaamisesti sen kautta, millaisia lainahakemuksia sijoittajat päättävät rahoittaa. Uusi lainatyyppi tarjoaa yksityisille kuluttajille leikata välikädet pois lainatoiminnasta. Monet nettilainoja myöntävät yritykset saattavat silti edelleen vaatia, että haet ensin pienempää lainaa, ja kun se on maksettu pois, he myöntävät sinulle suurempaa lainaa. Lainanhakijalta voi kysellä kysymyksiä hänen elämäänsä liittyen, ja näin määrittää mahdollista luottotappioriskiä. Monet nettilainoja myöntävät yritykset saattavat silti edelleen vaatia, että haet ensin pienempää lainaa, ja kun se on maksettu pois, he myöntävät sinulle suurempaa lainaa. Nyt kuluttajille on avautunut mahdollisuus lainata rahaa pikavippiyritysten sijaan toisilta ihmisiltä. Kulutusluotto on usein muutamien tuhansien suuruinen summa, jolla voi olla monen vuoden maksuaika. Tämä on suuri riski joka tulee ottaa huomioon. Niin kauan, kun 19-vuotias aikuinen on hoitanut omat raha-asiansa hyvin ja hänellä on luottotiedot kunnossa, hän voi usein hakea pientä pikavippiä, jossa on lyhyt maksuaika, kuten 14 vuorokautta tai 30 vuorokautta. Kannattaakin miettiä tarkkaan haluaako lainata tai tienata rahaa vertaislainalla.Muita suosittuja pikavippejä ja nettilainoja ovat nykyään mm.​. Yhdysvalloissa ja keski-euroopassa jo pidempään käytössä ollut vertaislaina onkin hitaasti rantautumassa suomeen, ja lue hyvän vaihtoehdon pikaiseen lainantarpeeseen. Pankit ovatkin suhteellisen luotettava rahalaitos, josta kannattaa lähteä hakemaan kulutusluottoa kun asialla ei ole kiire, tai kun haussa on suurempia summia. Samalla, kun pikavippiala on saatu kontrolliin, on herännyt pelko, että osa vippialan ongelmista, kuten köyhien ihmisten velkakierteet, löytäisivät uuden pesän vertaislainojen alalta. Koska kuka vain voi laittaa palveluun lainahakemuksen, sinne on myös mahdollista laittaa hakemuksia, joissa korkotaso on huima samalla kun hakijan maksukyky on lähellä nollaa. Lainanmyöntäjän näkökulmasta tuotto lainalle on voi olla erittäin hyvä, mutta yksityishenkilöt ovat keskimäärin korkean riskin sijoitus kuin yritykset, ja luottotappioriski lähes aina suurempi. Laina hoidetaan yrityksen kautta, jolloin yrityksen nettisivut toimivat lainojen markkinapaikkana. Periaatteessa vertaislainojen hinnat saattaisivat painua jopa alle pankkilainojen hintojen, mutta tällä hetkellä ne kykenevät kilpailemaan vain ylihintaisten pikavippien kanssa. Lainan koron määrittely voi olla myös vaikeaa, ja korkotasoa mietittäessä kannattaa huomioida mahdollinen luottotappioriski, ja sisällyttää se korkomäärään, jolloin lainan takaisinmaksun viivästyessä tai estyessä ainostaan tuotto pienenee.

Lainanmyöntäjät voivat tarttua tarjoukseen ja lainata rahat hakijalle. Vertaislainayhtiö tarkastaa lainanantajan puolesta lainaajan luottotiedot ja luo tähtiin perustuvan profiilin. Tällaisia palveluita ovat esimerkiksi Fixura, joka tarjoaa vertaislainaa esimerkiksi remontteihin ja autoihin.Vertaislaina palauttaa lainaamisen juurilleenMonet ovat sanoneet, että vertaislainat ovat vanhin kaikista lainamuodoista. Kun yksityishenkilö lainaa rahaa toiselle henkilölle, ei luottotappiot ole verovähennyskelpoisia. Yritys myös luottoluokittelee lainanhakijat luottotappioriskin määrittelemiseksi, ja auttavat lainanantajaa esimerkiksi perinnässä, jos ongelmia ilmenee.

Pikavippi 19 vuotiaalle |

.. Vertaislainoissa yksityiset ihmiset hakevat lainaa avoimella hakemuksella verkkosivun kautta ja sijoittajat arvioivat itse, haluavatko osallistua lainan rahoittamiseen. Vertaislainasivusto luo turvaa sijoituksille, valvoo takaisinmaksua ja kerää pientä provisiota. On hyvä miettiä etukäteen, millaiselle ihmiselle on valmis lainaamaan rahaa, ja kuinka paljon. On toki mahdollista, että tarvittavat rahat saa edullisemmin yksityiseltä henkilöltä, sillä vertaislaina perustuu huutokauppaan, jolloin laina on mahdollista kilpailuttaa, ja saa hyvinkin edullinen tarjous. Monet kuitenkin uskovat, että ajan myötä markkinoiden lait painavat hintoja alaspäin, kunhan saavutetaan tietty lainaajien ja sijoittajien kriittinen massa.Vertaislainojen haasteetJotkut tahot ovat olleet huolissaan vertaislainojen yleistymisestä. Rohkea riskisijoittaja voisi tarttua tällaisiin hakemuksiin ja antaa velkaa ihmiselle, jonka tietää olevan todennäköisesti kyvytön maksamaan sitä takaisin.Faktat VertaislainoistaVertaislainat vievät lainamaailman ruohonjuuritasolle

Kommentit