Kun on aika vaihtaa vanha uudempaan, esimerkiksi edullisemman vaihtoehdon edessä, on vuokranantaja todennäköisesti etsimässä henkilöä jolta luottotiedot löytyy

• katso viestiketjua - Talon alla.

. Vanhoissa keskuksissa oli isot akustot, Plansafe ECS-keskukset vievät vähemmän tilaa ja akuston määrä on aiempaan verrattuna pieni, tehokkuudesta tinkimättä. Laskureiden antamat luvut ovat aina viitteellisiä, ja lainasta kannattaakin ehdottomasti keskustella suoraan pankin kanssa. Nykyisissä määräyksissä ei määritellä turvavalaistuksen testaukselle aikarajoja tyyliin ’neljä kertaa vuodessa’ kuten ennen.

Kaapo Kiinteistöpäällikkö, olisiko aika vaihtaa turvavalokeskus.

. Kun on aika vaihtaa vanha uudempaan, esimerkiksi edullisemman vaihtoehdon edessä, on vuokranantaja todennäköisesti etsimässä henkilöä jolta luottotiedot löytyy.

Golf IV variantin etuiskareiden vaihto -.:V A R I A N T C.

. Akuston vaihdot eivät ole niin suuri operaatio ja kustannus, kun kohteena on neljä akkua entisten kuudentoista sijaan. Sähkötiloissa oleva tila riittää hyvin. Kun on aika vaihtaa vanha uudempaan, esimerkiksi edullisemman vaihtoehdon edessä, on vuokranantaja todennäköisesti etsimässä henkilöä jolta luottotiedot löytyy. Uusissa Autrosafe Oy:n valmistamissa Plansafe ECS- keskuksissa on automaattinen kunnonvalvonta, keskus itse sisältää logiikkaa, joka testaa akkuja kuukausittain. Turvavalaistuksen uudistus, remontointi, saneeraus, ei välttämättä tarkoita sitä että järjestelmä uusitaan kokonaan. Jos vanhaa keskusta on jouduttu korjaamaan muutamaan otteeseen, on syytä miettiä kokonaan uuden hankkimista. Nyt sanotaan yksiselitteisesti että valaistuksen pitää olla kunnossa.  Turvallisuus on tärkeä asia. Huoltovapaus ja mahdollisesti etävalvonta tai vikatiedon välittyminen kiinteistövalvontajärjestelmään vähentävät omalta merkittävältä osaltaan kunnossapidon kuluja ja syntyy kustannussäästöjä. Pelkällä keskuksen uusimisella parannetaan kiinteistön turvallisuutta jo paljon ja samalla säästetään ylläpitokustannuksissa. . Huoltomiehen suorittamilla käynneillä ei tarvitse kuukausittain tehdä manuaalista akustotestiä, tilanteen voi tarkistaa keskuksen ovessa olevasta ikkunasta ja kirjata tarkastuspöytäkirjaan. Samalla kun saa nykyisten standardien mukaisen nykyaikaisen laitteen, tulevaisuuden varaosien saatavuus paranee ja huoltovarmuus pysyy hyvänä. Vikatiedon välittyminen kiinteistönvalvontaan hälyttää huoltomiehet käynnille kun keskus on havainnut toiminnassaan häiriön. Vielä kun valitset Plansafe ECS- turvavalokeskuksen made in Vantaa, on tekninen tuki ja varaosahuolto helposti tavoitettavissa. Myös kertaluotot lasketaan kulutusluotoksi ja ne ovatkin yleisimpiä kulutusluoton tapoja. Uusissa keskuksissa on myös jännitteenvalvontaominaisuus: yhden ryhmäkeskuksen ehkä osittaisessa häiriötilanteessa turvavalokeskus sytyttää turvavalaistuksen. Huoltovapaa uusi keskus maksaa itsensä takaisin säästyneinä kunnossapitoyhtiön käynteinä – joita tulee vähemmän kuin elinkaarensa loppupäässä olevalla keskuksella. Nämä aikarajat ovat lainsäädännössä ja vaatimuksena palotarkastajan tarkastuskäynnistä läpi pääsylle.

Mikäli keskus on vanha, ehkä suorastaan viime vuosisadalta jopa, kannattaa miettiä koko keskuksen vaihtamista. Maanalaisissa kerroksissa vaatimuksena on kolmen tunnin paloaika. Kun akusto ei enää anna virtaa valoille tunniksi, se on vaihdettava.

Mitä tehdä, kun akun merkkivalo palaa mittaristossa.

Kommentit