Kun lainataan vain muutama kymppi tai satanen ja palkkapäivä on vaikka ensi viikolla, on sanomattakin selvää että korottomasta lainasta on suhteellisen helppo suoriutua

Tampereen kaupunginkirjaston kokoelmapäällikkö Maarit Helen naurahtaa, kun häneltä kysyy mitä kaikkea kirjastosta lainataan tai halutaan lainata.

Ladaboard - katso viestiketjua - Lada 110 lämmityslaitteen.

. Lainattavat liikuntavälineet lahjoitti kirjastolle aikoinaan Liikkuva Tampere -projekti. Ensi kesän osalta kirjasto tulee myös vastaamaan pihapelihaasteeseen osaltaan. Ne tekivät jo viime vuonna kauppansa. On ukulele, banjo, kitara ja mandoliini.

Voit aina lukea lisää lainoista ja niiden vaatimuksista. – Siellä on ollut kaikenlaista: vedenpainemittaria, porakone, ompelukone, työkaluja ja jopa laite sikiön sydänäänien kuuntelemiseen. Helen listaa asioita, joita kirjastossa kävijät ovat pyytäneet. KirjastonhoitajaPirkko Kangas kertoo, että nykyinenkin valikoima on sangen monipuolinen, mitä kirjojen, lehtien ja erilaisten audiovisuaalisten tallenteiden ulkopuoliseen lainattavaan tulee. Kun lainataan vain muutama kymppi tai satanen ja palkkapäivä on vaikka ensi viikolla, on sanomattakin selvää että korottomasta lainasta on suhteellisen helppo suoriutua. Ja sitten ovat vielä soittimet. Kirjastoista on viime syksystä alkaen voinut lainata muun muassa Mölkkyä, Krokettia ja Aliasta. En ole itse innostunut siitä, että kirjastosta voisi lainata kaikkea mahdollista, mutta nykyään ajan henki on tämä ja sillä hyvä, Helen kertoo. Lainakasseja lainattiin vuoden aikana pari tuhatta kertaa ja sateenvarjotkin tekivät lainamielessä kauppansa useamman sata kertaa. – Väliäkös sillä sitten on, onko se lainattava porakoneita vai kirjoja. – Petankkipalloja, kahvakuulia, keltaisia sateenvarjoja lainataan, samaten mustia kangaskasseja, Kangas listaa.. Lainanlyhennys pitäisi olla helppo maksaa pois joka kuukausi niin, ettei se aiheuta omalle taloudelle stressiä eikä ota mitään pois muista laskuista tai kuluista. Perusteena käytettiin sitä, että kirjasto koettiin luontevaksi yhteistyökumppaniksi huolehtimaan liikuntavälineiden lainaamisesta. Akustinen kitara tuli listalla seuraavana noin kolmellakymmenellä lainauskerralla. Sen lisäksi tukea saanut syynätään tarkasti kulujen suhteen, mikä tuntuu usein hiukan tunkeilevalle hakijasta.

Lainataan vain Hollolan kouluille. Laina-aika on neljä viikkoa. Lainan.

. Jotkut ovat olleet huolissaan, riittävätkö määrärahat kirjoihin kun on niin paljon kaikkea muuta, sanoo Maarit Helen Metson saamasta asiakaspalautteesta teeman suhteen. Viimeksimainittu oli eittämättä aikamoinen idea, Helen kertoo. sen sijaan ovat tilanteeseen hyvinkin tyytyväisiä. Lainaajat ovat olleet erityisen mielissään siitä, että kirjaston kautta voi lainata urheiluvälineitä, kuten kahvakuulia ja käsipainoja. on ollut myös monenlaisilla ajanvietepeleillä, kuten lautapeleillä ja tasapainopallolla.

Iltalehti housut kintuissa kiinni MV:n apinoinnista - MV??MV??

. Mukana on varsin persoonallisiakin ideoita. Yleensä ensimmäistä kertaa lainaa hakevalle tarjotaan erityisiä paketteja, jolla saa vaikka kulutonta ja korotonta maksuaikaa tietyn verran, sovitun kokoiselle lainalle.

Kommentit