Esimerkiksi ASP lainaan voi saada lyhennysvapaata vain, mikäli lainanottajan maksukyvyn heikentyminen johtuu esimerkiksi sairaudesta tai työttömyydestä

Lue asuntolainan valtiontakauksesta, luottotakauksesta ja takaajan käyttämisestä. Ylimääräisestä lyhennyksestä ei peritä kuluja.* Ylimääräisen lyhennyksen tekemiseen tarvitset lyhennettävän lainan numeron, jonka löydät Lainat-osiosta. Kuukausierä kannattaa mitoittaa niin, että voit säästää sen rinnalla tulevia tarpeitasi varten. Kiinteä korko, korkokatto Korot ovat tällä hetkellä poikkeuksellisen alhaalla. Muutoksista peritään pankin palveluhinnaston mukainen maksu. Voit vähentää asuntolainan korkoja verotuksessa, mikä pienentää maksamiesi verojen määrää. OP-bonukset Omistaja-asiakkaalle kertyy OP-bonuksia esimerkiksi säästöistä ja sijoituksista tileillä olevat varoista OP-Visan Credit-ominaisuudella maksetuista ostoksista ja kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksuista. Laina-aika, lyhennystapa, takaisinmaksuturva Lainallesi sovitaan sopiva kuukausierä ja lyhennystapa. Sähköisen allekirjoituksen saat tehtyä verkkopalvelutunnuksillasi. henkilötakausta ei voida ottaa huomioon luototussuhteen laskennassa. Hyödyt keskittämisestä ja saat OP-bonuksia Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat asuntolainastasi jopa satojen eurojen arvosta OP-bonuksia, joilla voidaan kuitata esimerkiksi vakuutuksia tai palvelumaksuja. Laskennassa vakuuksina voidaan huomioida kaikki velallisen itsensä tai toisen henkilön luotolle panttaamat reaalivakuudet, kuten asunnot, talletukset ja arvopaperit. Niitä käytetään muun muassa välityspalkkion maksamiseen – tai vaikkapa uuden kotisi vakuutuslaskun kuittaukseen! Voit täyttää lainahakemuksen verkossa, vaikka et olisi vielä asiakkaamme. Voit hakea muutosta myös maksuerään ja maksupäivään. Korkokaton voi liittää niin uuteen kuin vanhaankin euriborkorkoiseen lainaan. Korkokatto tuo turvaa Korkokatolla voit varmistaa, että lainasi kuukausilyhennykset eivät kasva liian korkeiksi. OP:n asiakkaana saat lainatarjouksen viipymättä ja voit allekirjoittaa lainasopimuksen sähköisesti. Lainamäärää miettiessäsi kannattaa varautua ostohinnan lisäksi mahdollisiin muihin kuluihin, kuten esimerkiksi muuttokuluihin ja asuntokaupan varainsiirtoveroon. Lainasi korko voi silti laskea, jos yleinen korkotaso lähtee laskemaan. Valitse laina, joka joustaa elämäntilanteesi mukaan Asunnon ostaminen on monen suomalaisen suurin sijoitus. Loppuosalle saatetaan tarvita lisävakuutta. Olemme sinuun yhteydessä seuraavana pankkipäivänä hakemuksen lähetettyäsi. Hyväksyt ehdot velkakirjan ja vakuussitoumuksen allekirjoituksen yhteydessä. Esimerkiksi ASP lainaan voi saada lyhennysvapaata vain, mikäli lainanottajan maksukyvyn heikentyminen johtuu esimerkiksi sairaudesta tai työttömyydestä. Näin varmistat, että asuntolainasi korkokulut säilyvät muuttumattomina koko laina-ajan.

Lainan hakemisen yhteydessä luottotietosi tarkistetaan Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä. ASP-laina Valtion korkotuki, asuntosäästöpalkkiojärjestelmä ASP- eli asuntosäästöpalkkiojärjestelmä on valtion luoma järjestelmä, jolla kannustetaan ja helpotetaan ensimmäisen oman asunnon hankintaa. Voit saada sen vain Osuuspankin omistaja-asiakkaana. Lainan saaminen edellyttää riittävää maksukykyä. Saat ASP:n kautta asuntosäästöillesi poikkeuksellisen hyvää korkoa ja lainan edullisilla ehdoilla. Voit tarvittaessa pitää vapaata lainan lyhennyksistä ja esimerkiksi säästää lainanmaksun rinnalla tulevia hankintojasi varten. Tutustu velkakirjalainoja, panttauksia ja takauksia koskeviin ehtoihin ja lomakkeisiin.

Etusivu | Vakuutus- ja rahoitusneuvonta -

. Rakennuslaina on normaali asuntolaina, mutta tavallisesta asuntolainasta poiketen rakennettavan kohteen ensisijainen vakuus on yleensä tontti ja sille nouseva rakennus.  Rakennuksen vakuusarvo kasvaa rakennustöiden edetessä. Rakentamisen aikana voit maksaa lainastasi pelkkiä korkoja esimerkiksi vuoden ajan, jolloin alat lyhentää lainaasi vasta kun rakennus on valmis. Asuntolainahakemusta täyttäessäsi sinun ei vielä tarvitse tarkkaan tietää esimerkiksi uuden asunnon hintaa. Siirry tämän jälkeen Päivittäiset raha-asiat -osion kohtaan "Uusi maksu", ja syötä lyhennettävän lainan numero "Saajan tili tai IBAN" -kenttään. Omistaja-asiakkaana saat opintolainan ilman toimitusmaksua, kun teet lainahakemuksen op.fi-palvelussa. Maksuerä, maksupäivä, ylimääräinen lyhennys Voit hakea OP-verkkopalvelussa asuntolainaasi lyhennysvapaata, jonka aikana maksat pelkästään korkoa. Lainaan tehty ylimääräinen lyhennys ei siirrä seuraavaa maksuerää eikä maksupäivää. Luoton takaisinmaksuturva on tärkein vakuutus asuntolainan ottajalle. Voit varautua korkojen nousuun etukäteen sopimalla lainallesi esimerkiksi korkokaton. Lainahakemus on vasta tarjouspyyntö – se ei sido sinua lainan ottamiseen. Saat Korkokaton edullisesti, kun hankit sen korkojen ollessa matalalla. Sen avulla viranomaiset voivat hillitä kotitalouksien liiallista velkaantumista sekä ehkäistä asuntojen hintojen ja asuntoluotonannon liialliseksi arvioimaansa kasvua tai muita koko rahoitusjärjestelmän vakautta uhkaavia riskejä. Laki koskee lainoja, jotka on otettu omaa vakituista asuntoa, sijoitusasuntoa ja vapaa-ajan asuntoa varten. OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin. Yleisimmät lainan lyhennystavat ovat tasaerä ja muuttuva annuiteetti. Lisäksi lainasta veloitetaan toimitusmaksu lainan noston yhteydessä. Esimerkiksi ASP lainaan voi saada lyhennysvapaata vain, mikäli lainanottajan maksukyvyn heikentyminen johtuu esimerkiksi sairaudesta tai työttömyydestä.

.

ASP-laina - 15-39-vuotiaalle ensiasunnon ostajalle - OP

. Ottamalla lainaasi korkokaton varmistat, että lainasta perittävä korko ei nouse yli sovitun rajan. Enimmäisluototussuhde = myönnettävän luoton määrä suhteessa luoton vakuuksien käypään arvoon luoton myöntämishetkellä. Yhä useammat ihmiset hakevat kulutusluottoa ja jokaisella on omat syynsä siihen.

Laina – Wikipedia

. Muista, että lainatarjouksen pyytäminen ei maksa mitään eikä sido lainan nostamiseen. Lainalle tarvitaan vakuus, joka turvaa sen takaisinmaksun pankille. Ylimääräinen lyhennys Voit lyhentää lainaasi normaalin kuukausierän lisäksi.  Voit saada sen niin uuteen kuin vanhaankin lainaan – yksilöturvana tai pariturvana lainakumppanisi kanssa. * Jos lainasi on kiinteäkorkoinen, ota yhteys lainan myöntäneeseen konttoriin, koska ylimääräisestä lyhennyksestä saatetaan periä velan ehtojen mukainen korvaus. Etene tämän jälkeen ohjeiden mukaisesti. Vakuutus auttaa sinua selviämään lainan kuukausierien maksamisesta sairastaessasi tai ollessasi työttömänä. Vakuutus maksaa koko jäljellä olevan lainan pois, mikäli vakuutettu menehtyy. Näin yllättävänkin rahatarpeen ilmaantuessa jokaisella on mahdollisuus saada apua rahahuolista selviämiseen kun tililtä löytyy kulutusluotto heti. Omistaja-asiakkaana saat OP-bonuksia asuntolainastasi Asuntolainamme eroaa edukseen muiden pankkien lainoista, sillä omistaja-asiakkaanamme saat asuntolainastasi rahanarvoisia OP-bonuksia. Korkokatosta maksetaan kertamaksu, jonka suuruuteen vaikuttavat lainamäärä, korkokaton taso ja voimassaoloaika sekä tilanne korkomarkkinoilla. Tarvittaessa voit saada lainallesi lyhennysvapaan jakson, jonka aikana maksat lainastasi pelkkiä korkoja. Lainahakemuksessa kysymme muun muassa: sinun ja mahdollisten muiden lainanhakijoiden tulot, menot, velat ja niiden kuukausikulut tiedot varallisuudestasi. Sujuvasti kaikkien pankkien asiakkaille Valitessasi OP:n asuntolainan, hoidamme halutessasi myös pankin vaihdon puolestasi. Lainatarjous on voimassa kolme kuukautta eikä sido lainan ottamiseen. Rakentaminen, kustannusarvio, rakennuskustannukset Tarjoamme joustavaa ja tarpeisiisi räätälöityä lainaa oman kodin rakentamista varten. ASP-lainan vakuudeksi riittävät usein asunto ja valtiontakaus. Ylimääräinen lyhennys lähtee tililtäsi saman päivän aikana. Viitekorko, marginaali, hoitokulu, todellinen vuosikorko Lainan kustannukset muodostuvat viitekorosta, marginaalista ja lainan takaisinmaksuun liittyvistä hoitokuluista. Korkotukilainalla on paikkakuntakohtaiset enimmäismäärät. Meiltä saat turvallisen asuntolainan, joka joustaa elämäntilanteidesi mukaan. Lainan takaisinmaksun turvaaminen Pitkän laina-ajan kuluessa voi sattua kaikenlaista. Näin sinun tarvitsee tulla konttorille vasta kaupanteon yhteydessä. Halutessasi maksat kiinteäkorkoisen asuntolainasi ennenaikaisesti pois ilman lisäkustannuksia

Kommentit