Ehdoissa kannattaa tutustua myös myöhästyneiden maksujen määräyksiin, jotta saadaan selville minkälainen korko viivästyneelle maksusuoritukselle isketään päälle

Jos et löydä tietoja, jatka varoen.– Selvitä tuotteen lopullinen hinta, tilauksen ehdot.– Selvitä miten takuu toimii.Suomalaiset ostavat verkosta etenkin tavaroita entistä enemmän. Tyypillisiä oikeusturvavakuutukseen liittyviä ongelmia ovat sen voimassaoloa koskeva asiat. EU:n sisällä tulli ei kerää veroja rajalla.Valikoimat ja halvat hinnat houkuttelevat Kuluttajat ovat siirtäneet yhä enemmän kulutusta verkkoon.. Tosin palautuksen saattaa usein joutua maksamaan itse.Kuluttajien kannattaa viranomaisten mukaan kiinnittää huomiota myös tuotteiden turvallisuuteen. Ansoissa on kyse verkkokaupoissa tyypillisestä tiedon puutteesta kaupan yhteydessä. Yksi tärkeimmistä neuvoista on katsoa omasta vakuutuskirjastaan, mitä ehdoissa tarkasti ottaen sanotaan.– Kannattaa tarkastaa, onko itsellä olemassa oikeusturvavakuutusta ja mikä on sen korvausmäärä, jaostopäällikkö Korkeamäki muistuttaa haastattelussa.

Mitä tapahtui Jippii Webmailille? | OmaYhteisö

. Verkossa on paljon myös suomenkielisiä kauppoja, jotka toimivat ulkomailla. Ehdoissa kannattaa tutustua myös myöhästyneiden maksujen määräyksiin, jotta saadaan selville minkälainen korko viivästyneelle maksusuoritukselle isketään päälle. Jos tuote tulee esimerkiksi Kiinasta, tuotteen lopulliseen hintaan lisätään vielä vero Suomen tullissa. Hän huomauttaa, että jokaisella olisi hyvä olla kotivakuutus, ja siihen liittyvä oikeusturvavakuutus. Ainut mitä tähän tarvitaan on internet yhteys, sekä laite jolla päästään internettiin ja lainan saaminen, sekä käyttäminen, on mahdollista vain muutamissa sekunneissa. Valituksia on tullut viime aikoina erityisesti niin sanotuista tilausansoista.

Verkkokaupan sopimusehtojen ABC 2014 - ASML –

. Viranomaiset kehottavat kuluttajia silti tarkkuuteen.Viranomaiset kampanjoivat toista kertaa verkkokaupan kuluttajanturvan puolesta.

Nettikaupassa helposti ansaan – kuluttajien kannattaa.

. Ostosten määrän kasvusta huolimatta verkkokaupassa on yllättävän vähän ongelmia. Kaupan alan tekemän kyselyn mukaan ihmiset eivät käytä lisää rahaa ostoksiin, vaan siirtävät ostoksia verkkoon valikoimien ja halvempien hintojen perässä.

-sivustolla kerrotaan muun muassa perustietoja ja vinkkejä verkko-ostoksien tekoon.Kuluttaja ottaa tehdessään ostoksia ulkomaisessa verkkokaupassa pienen turvallisuus- ja talousriskin. Ääritapauksessa kyse voi olla tuotteesta, joka on poistettu myynnistä hengenvaarallisena. Arvioiden mukaan tästä vajaat puolet meni ulkomaisille verkkokaupoille. Edelliseen vuoteen verrattuna kauppoja tehtiin vähän enemmän, joten nettikauppa ei kasvanut viime vuonna rahallisesti kuin aavistuksen. Kuluttajien suojaa nettikaupassa on lisännyt luottokorttiyhtiöiden kiinnostus verkkokauppaan. Eli onko vakuutus esimerkiksi ollut riittävällä tavalla voimassa silloin, kun vakuutustapahtuma sattuu. Viranomaisten mukaan moni ei tiedä, että ostaja on vastuussa EU:n ulkopuolelta ostetetun viallisen tai vaarallisen tuotteen vahingoista.Verkkokaupassa kuluttajien on vaikea ymmärtää missä maassa verkkokauppa toimii. Kuten esimerkiksi talokauppoja. Myös väärennökset ovat yleisiä. Nettikauppaa kävi silti useampi kuin edellisenä vuonna. Jaostopäällikkö Korkeamäki sanoo, että oman vakuutusturvan muuttamista tai ainakin tarkistamista kannattaa miettiä aina ennenkuin tekee mitään muuta. Lopullisista hinnoista ei yleensä kerrota kaupassa. EU:n alueella verkkokaupassa on kuluttajille turvattu vähimmäistaso, johon kuuluu muun muassa kahden viikon palautusoikeus

Kommentit